tisdag, juli 20, 2010

Die dummen schweden.......

Det kan inte vara lätt att vara medborgare i det här landet om man är bördig från ett annat land. I går så redovisade Rapport tre grava brott utförda av individer från andra länder men boende här.
Det största var ju naturligtvis "helikopterrånet" men på andra plats kommer mannen vilken påstod sig vara sjuk i CP. Han och  ett sk vårdbolag har inkasserat många sköna miljoner under en hel del år. Vårdbolagets anställda hade lön men i grunden så hade de andra anställningar. Några sjuka vårdade de inte!
Detta kan man kalla "fri" företagaranda  men visar att kontrollen inte duger från myndigheterna.

Alla dessa brottslingar av utländskt ursprung  ställer till det för alla hederligt hårt arbetande människor vilka kommer hit för att slita och betala skatt. Lycksökare anländer alltid till alla länder vilka tar emot invandrare. Samma sak upprepar sig överallt inte minst USA har mångårig erfarenhet.
Samkörning av register mellan olika myndigheter skulle vara till hjälp att avslöja skojare ibland men det har datamyndigheten förbjudit.

Brottsbekämpningen måste kunna följa med i tiden och ta till sig nya metoder. Brottslingarna ligger alltid steget före myndigheterna. Inte minst det stora rånet uppvisar detta , polisen hade kunnat vara mer på alerten visar det sig.
Våra myndigheter hänger inte med utan tror en massa saker istället för att veta. Tydligt är detta när de påstår att lagen mot horeri har pressat ner affärsverksamheten. Kanske den öppna  verksamheten på gatan men på internet finns det mer horor än någonsin, ofta väldigt unga tjejer från andra länder.
De kör med samma  metoder som knark o spritlangarna. Kontakten sker via internet sedan mobiltelefon. En beställning görs sedan kör de ut "varan"!
Lagen har varit tandlös hela tiden och verkligheten ser helt annorlunda ut. Allt tar sig bara andra vägar ungefär som när USA införde spritförbudet. Efteråt har undersökningar visat att man under förbudet konsumerade MER alkohol.
Kanske det är så också med hortrafiken i vårt land?


Bara ett axplock ur dagens tidning,det skulle gå att fylla en hel blogg med hur mycket som helst:

De döms för mordet


ARKADI MKRTCHYAN, 32 
Gift med Valentina. Erkänner dödsskjutningen men ville ha det till dråp. Förnekar att han agerat i samförstånd med sin fru och hennes syster. DOM: Livstids fängelse för mord. Utvisas ur landet och förbjuds att återvända.

VALENTINA KOTSNEVA-MKRTCHYAN, 22 
Gift med Arkadi Mkrtchyan. Nekar till brott, men döms bland annat på grund av telefontrafiken som förekom mellan de åtalade under tiden runt mordet. DOM: Tio års fängelse för medhjälp till mord. Utvisas ur landet och förbjuds att återvända.

KSENIA KOTSNEVA-GRÖNDAHL, 33 

Gift med Thomas Gröndahl sedan 2005. Nekar till brott, men döms bland annat på grund av telefontrafiken som förekom mellan de åtalade under tiden runt mordet. DOM: Tio års fängelse för medhjälp till mord. Utvisas ur landet och förbjuds att återvända.

32-ÅRINGENS EX-FLICKVÄN, 47 

Bodde tillsammans med Mkrtchyan fram till 2007. Följde med mördaren till Sverige som chaufför, men var inte med på mordplatsen. DOM: Ett års fängelse för medhjälp till mord. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate