måndag, december 13, 2021

Systembolaget! Mobbing är inget nytt!

 


Jag började arbeta på Systemet i Visby sommaren 1978. Hade aldrig i hela mitt liv stått bakom en kassaapparat. Fick tre dagars utbildning sedan blev det egen kassa.

Pengarna strömmade in och otaliga var de sorters vin kunderna frågade efter. Kö från morgon till kväll.

Hela det socialdemokratiska galleriet var våra kunder med Olof Palme i spetsen. Lådor med alkohol för tusenrals kronor packades.

Där fick jag också för första gången se en chef med stora spritproblem. Han bodde i våningen ovanför och det visade sig att han på nätterna satt och drack av spriten på lagret.  Tomflaskor hittades lite överallt och han kunde vara asfull på morgonen när vi började. Ett trist kapitel.

Nåja, vi flyttade till Malmö och där fick jag arbete också på Systembolaget.

När jag som bolagets första man i historien beviljades av styrelsen i Stockholm att gå ner till 6 timmars arbetsdag (betald av mig själv) så började helvetet. Mobbing!

Min chef Herr Nilsson sa helt frankt till mig att han ville inte att jag arbetade kvar.

Sen talade han inte mer med mig. Brist på flaskor "uppstod" på lagret! Flygande inspektion kom på tex lördagen då hela personalen hölls kvar för att räkna alla buteljer.

Jag kopplade in facket och ordföranden skulle handha mitt ärende. MEN hastigt så erbjöds han av Systembolaget i Malmö en chefspost vilket han förklarade för mig att han skulle ta därför att han fått så goda villkor,

Men jag fick dock reda på att detta med brist på lagret var ett vanligt fult knep. Så fort den utpekade slutade sin anställning så upphörde då bristen på lagret!

Så smutskastade de folk!

Det rådde rena rama maffiainställningen bland butikscheferna inom Systembolaget.

Min karriär inom bolaget varade fr 1978-1980!

Nu när jag återigen ser att det pågått mobbing inom detta statliga bolag så vill jag bara säga, detta är inget nytt under himlen. Sättet att behandla personal är sig likt.

https://www.svt.se/nyheter/krankningar-och-tystnadskultur-hoga-chefer-inom-systembolaget-anklagas 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hr-chefen-om-anklagelserna-nya-uppgifter-for-mig 

De högsta cheferna har dessutom fruktansvärt höga löner och pensioner. 

Anitra Steen , (Göran Perssons hustru) hade redan för många år sedan en lön på 1.7 miljoner om året.När hon slutade skrev tidningarna så här:" Systembolagets vd Anitra Steen meddelar att hon avgår. Med sig får hon en pension värd minst 45 miljoner kronor de kommande tio åren." svd 

Goda sossar berikar sig ju!

Slopa detta f-b monopol vilket inte drivs på ett just sätt.





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate