fredag, december 03, 2021

Debatt i tidningen Dagen om islam!

 Dagens debattinlägg kommer från Kashif Virk vilken har många års studier av islam och koranen. Han skriver några citat från koranen vilka jag ställer mig ytterst frågande inför!


"Det finns inget tvång i religionen" (sura 2:257)

Om vi otrogna skulle tro på koranen så måste de troende i många länder och även deras imaner ha missuppfattat vad där står! Så gott som ingen följer ju denna sura! Det råder ju till och med dödsstraff i många länder med islam att konvertera till tex kristendomen.

Att mörda homosexuella är ju kutym tex i Iran och om inte detta är religiöst tvång så vet jag inte vad!

Nästa sura säger att man ska döma rättvist! Ja, vad är rättvisa i de länder med sharialagar vilka inte ger utrymme för icketroende att just få rättvisa. Bär inte kvinnor täckande kläder blir de bestraffade tex.

Om man läser koranen så ser man rätt snart att det finns så många olika uppfattningar så man blir rent snurrig,vad är det som menas? Vad är det rätta? Vad ska man som troende rätta sig efter?

Tex på ett ställe står det att man är jämlik med judar och kristna eftersom man utgår från samma fäder och samma Gud! En bit längre in spyr man galla över de otrogna. Talet om att döda ickemuslimer genomsyras i många texter som muslimer följer. 

OCH det är ju så man utvidgade sitt landområde och där visade Muhammed vägen med svärdet i hand. 

Hur många som mördades under denna tid vet vi ej men det rör sig om miljoner.

Rättvisa?

Hamas säger sig vara trogna den muslimska läran men de startar ju krig på krig mot Israel och har inga betänkligheter att döda människor! Vad säger Moses om detta, jo "Du skall icke döda"!

OM man nu säger från muslimskt håll att man hedrar urfäderna så är det verkligen inte något man upptäcker bland dagens muslimer. Tio Guds bud finns där från stentavlorna.

Iran säger att de är beredda att utplåna varenda jude, de tycks inte heller bry sig om vad Gud ansåg?

Under medeltiden så använde makten kristendomen till sina ändamål, erövring och förslavande av tex folken i Amerika. Dåtidens överklass berikade sig på detta sätt.

Exakt så som dagens makt i de muslimska länder använder islam att förtrycka folken. Kristendomen demokratiserades i våra länder men en liknande utveckling kan vi inte se inom islam.

De är bokstavstroende men bara när det passar. När de lever i ett fritt samhälle i västeuropa så tonas de värsta sidorna i koranen ner. Med makt låter det alltid annorlunda. Då kommer ordet straff bland det första man säger till folket.

Och det kuvade folket vad säger de? Jo, som vanligt med folk som kuvas så håller de med makten!

När Kristus och kristendomen betonar kärlek och förståelse så manar islam till hat och våld!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate