söndag, oktober 31, 2021

Årets viktigaste artikel av Karin Pihl i GP!

 https://www.gp.se/ledare/vi-g%C3%B6r-v%C3%A5ra-barn-till-analfabeter-1.58131490 

De barn vilka aldrig läser en bok blir barn utan insikter om andra människor. De får svårt att förstå andra individer.

Att läsa är en genväg in i andra människors hjärnor med deras tänkande och känslor. Läsandet ger ofta ett aha-tänk som kan hjälpa en människa framåt i livet.

Jag minns ju själv när jag som 12 års pojke upptäckte vuxenlitteraturen. Gick på biblioteket varje vecka och lånade minst 5 böcker som jag och även min mor läste.

Det var Moberg, Ivar-Lo, Mark Twain osv. Och så naturligtvis Agnar Myckle. Gillade att läsa berättelser om de vuxnas kärleksliv och jag minns särskilt väl  Lady Chaterleys älskare.

Idag sitter nästan en hel generation och spelar någon slags spel på sina mobiler eller speldatorer, ofta med olika grader av våld. Att ta död på figuren eller att mörda hela grupper av figurer är vardagsmaten för så många unga idag.

Och när de växer upp till unga människor så fortsätter de med detta. Läsförståelse är inte något som uppstår genom denna torftiga tillvaro. Inte ens när sk studenter börjar på universiteten så klarar en hel del inte att förstå vad de måste läsa. Att läsa alla slag av åsikter klarar de inte av utan då ska det anmälas så att dessa "avvikande" skribenter forslas till brännugnen!

Att totalitära idéer lättare får fotfäste bland människor med bristande läsvana och kritiskt tänkande är ju så märkbart idag.

Ordet förbjud är så vanligt idag  från vänster till höger! JAG säger, LÄS även det förbjudna!

Om du ska förstå tex nationalsocialismen så måste du ju läsa vad de säger. När man försökte förbjuda Hitlers Mein Kampf så sa bokförläggaren Hägglund , att ska man förstå nazismen måste man ju läsa denna bok.

Så är det ju med allting i denna värld, läsa och åter läsa.

Nu ser vi ju hur alla undersökningar påvisar att särskilt pojkar inte "orkar" att öppna en bok längre.

Deras hjärnor utvecklas inte på det sätt som det är möjligt med träning av hjärnan.

Allt detta nutidens otrevliga utveckling märks till och med på en del ledarssidor idag. Grunda analyser och ovilja att ens försöka ta till sig verkligheten. 

Där sitter individer i 40 års åldern och låter som omogna tonåringar!

Kultursidorna i faktiskt nästan alla tidningar och övrig massmedia låter ofta som fjuniga tonåringar!

Alla är en produkt av vårt samhälle med en skola som likriktar istället för att för att göra det dom säger sig vilja!

Stackars barn, stackars samhälle!

Gamla tiders arbetarrörelse hade som ideal att sprida kunskap och bildning, vart tog den inställning vägen?

Idag är det ju högern som kämpar för dessa ideal!

Vänstern idag har ju ställt sig totalt offside och bekämpar upplysning. Till och med hånar och bekämpar kvinnor vilka ger upplysning och hjälp till utsatta kvinnor i orten. Rasism är denna sk vänsters slgord i alla sammanhang.

De vet ju inte ens vad en rasist är för något! Men i dagens samhälle får de väl Googla på ordet istället för att läsa en bok !

https://gapf.se/om-gapf/#:~:text=Riksorganisationen%20Gl%C3%B6m%20Aldrig%20Pela%20och%20Fadime%20%28GAPF%29%20%C3%A4r,f%C3%B6r%20eller%20ber%C3%B6rda%20av%20hedersrelaterat%20v%C3%A5ld%20och%20f%C3%B6rtryck.

https://vhek.se/  



Parul Sharma är VHEK:s ambassadör!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate