torsdag, januari 14, 2021

President Trump!

 – Ingen äkta anhängare till mig kan någonsin stödja politiskt våld, säger han.

Kort efter det att USA:s representanthus röstat för att ställa president Donald Trump inför riksrätt, anklagad för anstiftan till uppror efter attacken mot kongressen, publicerade Vita huset ett inspelat tal av presidenten, där han försöker gjuta olja på vågorna – dock utan att nämna anklagelserna mot honom.

– Jag fördömer otvetydigt våldet som vi såg förra veckan. Våld och vandalism hör absolut inte hemma i vårt land och i vår politiska rörelse, säger Trump i videon.

Efter våldsamheterna är han själv avstängd från Twitter, men videon har publicerats på Vita husets officiella konto.

Talet är i stora delar en upprepning av det skriftliga meddelande som han publicerade genom Fox News på onsdagskvällen lokal tid – exakt en vecka efter stormningen.

"Inga ursäkter"

Enligt presidenten – som i videon visar upp en nedtonad version av sin annars så bombastiska personlighet – gör han nu allt för att Joe Bidens presidentinstallation nästa vecka ska gå lugnt till.

– Oavsett om du befinner dig till höger eller vänster, är demokrat eller republikan, går det aldrig att försvara våld. Det finns inga ursäkter eller undantag, säger Trump och fortsätter:

– De som deltog i attacken förra veckan kommer att ställas inför rätta. Nu ber jag alla som tror på vår politik att fundera på sätt att lätta på spänningarna, lugna ner känslorna och hjälpa till att främja fred i vårt land.

Han avslutar med att uppmana USA:s folk att enas.


Från Bulletin.https://bulletin.nu/nyheter/all/efter-atalet-dampad-trump-fordomer-vald

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate