torsdag, januari 28, 2021

Fred i vår tid!

 

Avtalet föregicks av Münchenkonferensen den 29–30 september 1938 med Adolf Hitler som värd. Vid hemkomsten visade Storbritanniens premiärminister Neville Chamberlain upp avtalet. Han menade att avtalet hade "blidkat" Nazityskland och därmed garanterat freden i Europa. Då Tyskland i strid med överenskommelsen införlivade hela Tjeckien och gjorde Slovakien till en formellt självständig satellitstat, valde Storbritannien och Frankrike att ge Polen en försvarsgaranti. Den 1 september 1939 utbröt andra världskriget, då Tyskland invaderade Polen och västmakterna svarade med att förklara krig mot Tyskland. (Fr Wikipedia)

Chamberlain åkte hem till England i en inbillad triumf allt medan Churchill vilken var satt åt sidan varnade. Han genomskådade Hitler och var benhård på att Hitler var en bedragare. En som talade fred men vill krig.

Vi vet ju vem som fick rätt!

I dagens värld har vi samma typ av fråga när det gäller Iran.

Denna stat vilken i långa stycken påminner om det nationalsocialistiska Tyskland. Samma falskhet och fanatism. "Straffen-straffen" !

USA under Biden faller i samma fälla som Chamberlain.

Nu när president Biden slår in på en annan politik än Trump så underskattar Biden detta islamistiska land. De ljuger eftersom detta gagnar dem och har stöd i koranen.

Iran fortsätter med hoten mot både Israel och andra stater i omgivningen.

De har hela tiden ,både med detta sk avtal och utan , fortsatt med sin kärnvapenrustning. De ska utplåna Israel ,säger de ständigt.

Det är med denna stat som både Sverige och nu även USA ska göra affärer med.

Iran är den stat vilken har tagit upp Hitlers mantel med antisemitismen som vapen.De sprider detta gift varje dag. Och Sveriges gunstling palestina är en lydig kraft i denna antisemitismens kungarike.

USA håller på att göra om samma misstag som Chamberlain gjorde och Sverige fortsätter med sin politik vilken de även förde mot Hitler, affärer.

Regeringen likt Biden säger det inte högt men viskar fram :"pengar luktar inte"!




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate