lördag, januari 30, 2021

Kampen för tryck o yttrandefriheten måste föras varje dag!

 Vi upplever i vår tid hur våra rättigheter blir beskurna på ett smygande sätt.Självcensuren är nog den absolut farligaste fienden till yttrandefriheten.

Men de stora jättarna ute på internet är sedan ett par år också ute på ett farligt plan. 

Jag minns striden i Sverige när bokförläggaren Kalle Hägglund skulle ge ut Hitlers Mein kampf och det gick till domstol. Kalle försvarade alltid sin utgivning med att om man ska förstå och kunna kämpa mot en fiende så måste man också sätta sig in i vad tex denne Hitler hade för argument osv.


Det är på detta sätt man måste se åsikter. DE måste få komma fram och diskuteras.Argumenteras!

Att sätta censurstämpel är det absolut sämsta man kan göra. Ett folk utan varken insikt eller argument blir ett folk som tids nog går vilse. 

Vi har ju sett hur vänstern snart sagt i hela världen har gått vilse med sin iver att tysta åsikter de finner felaktiga.De har blivit lata och orkar inte idag ens att försöka diskutera. De ska bara täppa till truten på motståndaren.

Det var detta som Jan Myrdal vände sig emot och dissade den sk vänstern.

En vänster vilka går de stora bolagen till mötes och hjälper till att stoppa åsikter från att fritt kunna föras fram.

När man tex vill kunna diskutera invandring så har det ej kunnat föras en vettig diskussion därför att det har då haglat svordomar mot denne. Vanligt är ju att kallas "fascist" och liknande fånigheter. Allt för att undvika frågan !

Samma typ av usla argument förs ofta fram av de religiösa, särskilt i den muslimska världen.Även påven har viftat med usla åsikter i  denna fråga om yttrandefriheten.

I dagens Bulletin finns en mycket bra artikel av Femens grundare Inna Chevchenko, läs den! 

https://bulletin.nu/kultur/all/humor-med-livet-som-insats






Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate