fredag, januari 08, 2021

Kunskap och bildning!

 En människa kan skaffa kunskap på många sätt och där brister det idag hos särskilt pojkar och män.

Ibland möter jag dessa och förvånas över bristen på kunskap. Men har man tex lärare vilka inte anser att historia är viktigt så blir ju eleverna därefter.

Jag hade en bra folkskolelärare i Torshälla . Hugo Johansson även kallad för "cigarrJocke"! Hans berättande från skilda tider var för mig höjdpunkter i skolan.

Idag har jag skrivit lite på Twitter  som jag ska lägga ut här! Var se god!

Redan som barn läste jag mycket om rättsrötan i Sverige. När jag var 13 år hade jag bla. läst alla böcker av Vilhelm Moberg. Han var en stor förkämpe för yttrandefriheten. Dagens vänster är tvärtemot honom. De hjälper de stora bolagen att tysta folk och deras åsikter.

 

När jag var tio år gick jag på möten. Pastor Kejne berättade om hoten mot honom när han blottlade korruption. Vad gör dagens 10-13 åringar? Vad läser pojkar idag för böcker? Där har ni svaret på varför många killar upp till 40 nu för tiden vet så litet! Man tror ,vet inte!
Unman-affären på 40-50talet var en förfärlig historia vilken Vilhelm Moberg grävde i. Släkten till Unman ihop med Rådman Lundqvist såg till att spärra in Unman på dårhuset. Tog alla hans pengar. Men tack vare Moberg mfl så åkte de fast. Yttrandefriheten är omistlig.

 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate