lördag, december 14, 2019

Kina och Sverige!

Jag var i många år med i en förening vilken hette SKVF  (Svensk Kinesiska vänskapsförbundet) !
En liten förening vilken växte till nära 10.000 medlemmar på sjuttiotalet. Var bland de första som anordnade gruppresor till Kina. Mer om denna förening och politiken finns att läsa i Ann Hedéns bok "Röd stjärna över Sverige" !
Vi som satt i ledningen hade kopplingar till SKP alltså det Maoistiska partiet i Sverige. Alla viktiga beslut togs genom partiet och dess företrädare. På gruppresan 1976 så var jag partiets representant och träffade partifolk i Kina många gånger. Allt detta höll vi "hemligt" inför de vanliga medlemmarna. Intresset för Kina hade ju börjat växa sedan slutet på sextiotalet när brytningen mellan Kina och Sovjet skedde.
Vad jag ville ha sagt med detta är att även jag och mina partikamrater har bidragit till en falsk och glättig bild av diktaturen Kina. En diktatur vilken mördat miljoner människor ända från början när de tog makten. (1949)
Omskolning via fångläger har alltid varit det normala i detta land som skyr yttrandefriheten. Ordet hjärntvätt har alltid förknippats med detta land!
Idag tar sig det mäktiga Kina ton mot Sverige, se här:https://www.aftonbladet.se/debatt/a/vQdEr5/ge-inte-efter-for-kinas-hot-mot-sverige

De har blivit så mäktiga så de kan nu öppet börja utpressa andra länder. Uppköpen av industrin i hela världen fortgår ,se bara köpet av Volvo plus ett hundratal andra industrier i Sverige. I andra länder köper man upp allt från hamnar till järnvägar och gruvor!
Deras stora fiskefartyg opererar över hela världen med sitt rovfiske!
Politiskt har de gått från att förorda väpnad revolution till att med kapitalistiska metoder erövra världen. Men deras vapenmakt är oerhört mycket större idag mot tidigare. Moderna krigsfartyg finns överallt. Jag har själv varit ombord på ett stort fartyg och sett deras moderna utrustning.
Kina producerar nästan allt som finns i teknik idag,de är ledande på många områden. OCH västvärldens kapitalister har låtit sig både slukas och utnyttjas.
Nu har Kina också lyckats med att lura både Greta och andra sk miljöpolitiker att de minsann är ett U-land med RÄTT att bygga sina 600 nya kolkraftverk och fortsätta att skita ner jorden.
Redan när jag var där 1976 så var vissa områden förfärliga att vistas i, man blev svart i näsan efter 5 minuter. Ungefär som i Polen och DDR på 70-talet också.
Världens länder måste besinna sig och göra som USA ,sätta sig på bakhasorna vad gäller Kina och deras metoder. President Trump är en av få ledare som vågar tala om Kina och hur de faktiskt fungerar. Han har satt hårt mot hårt inte minst i frågan om handelsförbindelser och tullar. I Sverige och andra länder föredrar man att enbart hacka på president Trump och blunda för den kinesiska politiken.Man har låtit sig göras till det Lenin kallade "nyttiga idioter"!
DVS. folk som inte vill förstå att de utnyttjas för andra syften än det  de själv hävdar.
Kina är nog idag världen skickligaste nation att utnyttja andra nationer för egen vinning.
Kina använder samtidigt precis som Stalin och Hitler varje tillfälle att tala om fred.
De som kan sin historiebok vet ju vad detta betyder!
Slutligen, jag är idag ledsen över att ha låtit mig själv och mina kamrater utnyttjats som "nyttiga idioter" av Kina!









Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate