torsdag, december 05, 2019

Jag var ateist under mina barns uppväxt!

Under alla år så såg jag till att barnen följde med oss in i kyrkor på olika platser. Mina barn gick bla i kyrkans barntimmar när de var små osv.
Jag visade respekt för de som var religiösa!
Döpte inte mina barn eftersom jag ville att de själva skulle ta ställning när de kände sig mogna för detta.
Samtliga barn blev döpte i vitt skilda åldrar. Självklart så närvarade jag vid både dop och konfirmation.
Den våg som går genom det svenska samhället idag att man ska hålla barnen borta från allt vad religion heter är fel. Ofta kontraproduktivt om man vill att unga ska kunna ta ställning självständigt.
I tex Bollnäs har man för första gången tagit ställning mot att barn ska få se julkrubban! Vad tror dessa chefer egentligen? Läs följande stycke ur Dagen:
"Men i år har kommunens förskolechefer bestämt att barnen inte får komma till kyrkans julspel. I en debattartikel i Helahälsningland skriver rektorerna att undervisningen "ska vara saklig, allsidig och ickekonfessionell i förhållande till olika livsåskådningar".
En kristen högtid
Rektorerna menar också att det skulle vara "ensidigt" att besöka kyrkan i juletid. Något som kyrkoherde Ingrid Augrell inte håller med om.
– Julen är en kristen högtid, jag förstår inte hur man skulle kunna fira jul på något annat sätt än på ett kristet sätt. Att kristendom är i fokus just under jul och advent är ganska givet. Vi tycker att det kan få vara så, säger hon till Dagen.
Hon tycker det är konstigt att religion i olika former anses farligt för barn, trots att FN:s barnkonvention, som dessutom nyligen blev svensk lag, säger motsatsen. Hon är inte främmande för att andra religioner syns vid andra högtider."
Går vi några år bakåt i vår historia då fanns det inga sådana här diskussioner. De har uppkommit sedan många muslimer har kommit hit. Ska man skydda deras barn från att gå till en kyrka? Eller vad är det frågan om? 
En annan mycket otrevlig aspekt numera är att förföljda kristna från andra länder möter förövare på våra gator och samma elände upprepar sig här som i deras hemland. Generellt håller kristendomen på att helt utrotas i länderna med islam som statsreligion. Brända kyrkor,mördade präster osv.
Vittnesmålen från flyktingar här i Sverige visar mer och mer hur deras kristendom bespottas av just islamtroende. Samma sak är det med antisemitismen, den har importerats i hög grad genom indoktrinerade muslimer!
Malmö är bara ett exempel på hur judar känner att de inte kan bo kvar.Hoten genom åren är förfärliga att ta till sig. Hur många gånger har jag som bodde vid synagogan inte sett stor polisbevakning efter bombhot?
Ska nu kristna hotas också?
Vad gäller barn så är det en rättighet att få kristendomens historia berättad bla genom krubban.
Julen är och förblir en kristen högtid!
PS Om skolorna skulle vara demokratiska så kan de ju besöka andra bönelokaler med annan religion också. Att förbjuda all kontakt med  religion är ju bara dumt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate