fredag, december 06, 2019

Jag tvivlar också ibland på fängelsestraffet!

Du kan ju börja med att läsa denna utmärkta intervju med en fånge! https://www.ekuriren.se/kultur-noje/boris-benulic-om-livet-pa-anstalten-sm5293289.aspx

Ja, det rör sig om min gamle vän Boris Benulic från Eskilstuna. Han sitter dömd för ekonomiska brott med ett straff på 3.5 år. Han är idag 64 år gammal och aldrig tidigare straffad. Rättegången mot honom var i långa stycken obegriplig för oss ickejurister. Men det är en annan fråga som jag vill ta upp idag. Straff!
Jag är ju för straff och anser att Sverige har under en 25-års period uppvisat att särskilt unga kriminella har utsatts för ett djävulskt expriment av politikerna och de som lagstiftar. Straffrabatter har visat sig fullständigt fel. Likaså att de unga inte överhuvudtaget har visat någon bättring under de här åren .Hånskratten ekar i mina öron!
När det gäller fångar av Boris typ, väletablerad både som författare,journalist och företagare så måste jag ställa frågan, på vad sett förändras människan Boris! Vad vill samhället uppnå med att spärra in honom i så många år i denna form av anstalt. Inte ha tillgång till smatphone,internet osv.Han är ju skribent och radioman?

Nu ser du ju som har läst intervjun att Boris ändå gör sitt bästa för att överleva och må någorlunda bra. MEN vad är det egentligen för mening med detta straff?
 Hans familj precis som alla andra fångar straffas också och detta är ju ett stort dilemma vid alla straff.
Men med detta vill jag också ha sagt att grejen är ju också VAD man har gjort vilket orsakat straffet. En mördare likt revolverkillarna måste ju låsas in på Kumla och liknande.
Men svenska staten skulle tjäna på att särskilja brottslingarna. Boris skulle kunna ha dömts till fotboja med restriktioner men kunna ha fått bo hemma!
Staten kunde ha ordnat ett "straffarbete" åt honom på dagtid där de kunnat ta tillvara hans kompetens.
Alla med lite innanför pannbenet förstår att alla skulle tjäna på ett sådant system.
Jag vill tillägga att jag tror att detta straff  som Boris är dömd till är ett felaktigt domslut liksom så många andra domar de senaste åren. Boris är oskyldig!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate