måndag, september 30, 2019

Brott och straff!

https://www.svd.se/jag-misstankte-aldrig-att-boris-var-en-luring

"Luringen" sitter i fängelse sedan över ett år och har några år kvar att sitta. Så var det nog inte meningen att pensionsåldern skulle uppnås!
Brott och straff har diskuterats i århundranden .Hårda linjen mot den förstående ! De som vill "förstå" de kriminella säger alltid att det är samhällets fel,ofta säger de kapitalismen. Men i de länder under de senaste 100 åren vilka avskaffade kapitalismen uppvisade fortfarande hög kriminalitet.
Vissa brottslingar måste samhället hålla inlåsta eftersom de mördat och är farliga. Politiska extremister måste sitta inlåsta många år så denna typ av kriminalitet är ju inte förhandlingsbar!
En annan kategori vilken har varit svårt att hindra från fortsatta brott även när de sitter i fängsligt förvar är knarkbossar. De har inifrån sin cell fortsatt med sina "affärer" ofta med hjälp av mutade anställda.
Clark Olofsson är ett sådant fall .
När jag läser  Anders Sundelins artikel om Boris Benulic rakt av så inställer sig genast frågan om grön el-bolaget, vad Boris tjänande på det hela? Var är pengarna som ev. svindel skulle ha genererat?
De flesta bedragare vill väl tjäna pengar på sin verksamhet?
Ingen lever väl på luft med tanke på framtiden?
Det finns någonting som skaver i denna historia.
Det är då jag också kommer till frågan om brott och straff.
Det måste vara ett kollosalt slöseri att hålla tex Boris inspärrad under dyra förhållanden i många år.
Vårt rättssystem borde i sådana här rättsfall döma till fotboja och personen skulle få tillbringa tiden i hemmet.Bättre och billigare för samhället. Det finns ingen som helst anledning att förfara annorlunda,fängelset och platsen där behövs till farliga personer.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate