söndag, maj 03, 2015

Studenter i alla länder, förenen eder!

När jag blev utesluten från Vpk 1972 så var det då naturligt att ta kontakt med kfml, i Eskilstuna fanns då två medlemmar. Adjunkten Johannsson på läroverket och barnpsyk. läkaren Harald Blomberg. Vi var sju stycken som blev uteslutna från vpk och samtliga anmälde sig för inträde i kfml och jag blev ordförande för den nya avdelningen. Hälften av oss var arbetare sedan många år och det var nästan sensation inom kfml som mest bestod av studenter samt några äldre medlemmar som kom från det gamla skp-vpk, bla professorn Bo Gustavsson.
1973 återbildades SKP och namnbytet orsakade stort gny bland många av vpk:s medlemmar som tyckte av vi "stal" deras gamla namn! Sanningen var att vpk hade lämnat namnet utan att skydda det så det var fritt fram att ta detta. Vi ansåg ju dessutom att vi återskapade det gamla partiet!

När jag åkte på olika stora möten i tex Stockholm som representant för vår avdelning så märkte jag genast att de flesta var studenter, vi hade ibland rätt så stora skillnader i åsikter. Jag hade ju arbetat sedan jag var 14 år och hade alltså 15 års yrkesarbete bakom mig och hade arbetat på ett järnbruk sedan 1958!
Idag kan jag konstatera att oerhört många av skp:s medlemmar  gick vidare i livet som professorer, docenter, byråkrater och många gjorde karriär inom kultursektorn som tex chefsredaktörer och framstående skribenter. Vissa blev chefer hos Stenbecks olika bolag.
Det finns en viss sanning i att om man inte är röd i sin ungdom och blir konservativ i mogen ålder så har man missat något i livet.

Dagens studenter , vilka ofta som förr gör fadersuppror, har än värre svurit sig åt våldet på samma sätt som tex kommunisten Mussolini ihop med syndikalistiska vänner gjorde. De hyllar ej demokratin och tänker sig inte alls ens försöka politiskt arbete i demokratiska former. De gör som Mussolini, de marscherar och påstår att de "äger" gatorna och vissa städer. Spöknippet och påken finns med i deras hotelser och överfall.
Inget skiljer dem från olika nazistiska sekter, deras framtoning är medvetet svart och mycket hotfull.
Polisen vågar inte på 1 maj ens försöka hävda svenska lagar mot maskering av ansiktet, de ser ut som en svensk avdelning av IS!

Sen finns det ett parti som kallar sig kommunistiska partiet , de är komma från samma ursprung som kfml. De bröt sig ut 1970 och bildade kfmlr och de påminde om dagens studenter med våldsamma aktioner och ett språkbruk som i sak inte stod nazismen långt efter.  Nå, de är idag bara en sekt som minskar för varje år i antal. I Malmö var de 89 personer i tåget. Förr kunde de bli 600-700 personer!
Det löjliga är att de kallar sina demonstrationer för "röd front" , de bildar inte front med någon annan än sig själv!

Nå, när det gäller studenterna så kommer flertalet av dem som idag marscherar på gatorna ofta ha pluggat vidare och går in i samhället som läkare, journalister ,byråkrater osv.
Tyvärr så hinner de skada vårt samhälle ordentligt på vissa punkter på vägen till karriären!
Då kommer de att säga " vad far gör är det rätta" och så försonas de med det borgerliga samhället!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate