fredag, maj 15, 2015

1968?

"Eliten" inom vänstern från 1965 och framöver hoppade än hit och än dit, Splittringen 1970 inom kfml inte att förglömma. Vpk hade redan under sextiotalet splittrats åtskilliga gånger, detta ligger inneboende hos all vänster. När nu "de lärde" försöker skriva historia om de sk 68_orna så lyser vi arbetare med vår frånvaro trots att vi ändå fanns med , olika på stad och land. Stockholm var tex dominerat av studenter som trots allt gjorde karriär genom vänstern. Se på Ordfront förlag eller andra bokförlag som Piratförlaget etc. DN fick en chef som kom från SKP osv. Vi som var arbetare kunde välja en byggnadsarbetare (Roland Petterson) som partiordförande för SKP under stort gny och hån från studenterna. Enligt dem så "räckte" han inte till som partiets ordförande.Nej, någon testuggare var han inte och producerade inte luntor med skrifter. Alltså blir han i historieskrivningen idag totalt ointressant liksom vi andra som knegade på i våra vanliga jobb . Min egen karriär bestod av att byta yrke från stålverksarbetare till att bli sjukvårdsbiträde och sådant är ju inte intressant att skriva om. Att jag satt som programledare i närradion i Malmö i fem år eller att jag satt i centralstyrelsen i Fib/kulturfront m.m blir ointressant i jämförelse med Klas Eklunds karriär. När vi la ner skp och tog avstånd från kommunismen redan på 80-talet blir också ointressant . Ibland kan man tro att bara de som har tjänat mycket pengar och har minglat bland överklassen är de i vårt samhälle som är intressanta att ihågkomma. 

Att några av Skp:s medlemmar tog anställning hos Stenbeck och hans nya framväxande teleföretag-tv-radio-tidningar väcker tydligen förvåning och så myntas tanken att byta Mao till Stenbeck.  Tanken att man ville gå vidare i sitt liv och att Stenbeck med sin upproriska läggning och nytänkande inom hela telecomsektorn var en utmärkt plattform för sin egen karriär verkar man inte att förstå.

Rätten att få ändra mening och åsikt allt eftersom man får kunskap och erfarenhet är tydligen svår att förstå för många, både inom högerburen och vänsterburen!

Det svävar lite i luften alltid ett "hur kunde du"?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate