måndag, maj 25, 2015

Jag välkomnar flygövningen i Norrbotten!

Sverige och andra länder med Nato i spetsen sänder Putler och Ryssland ett klart budskap idag när den stora övningen börjar i norr.
De som talar om fred har i så många år talat med kluven tunga när det kommer till allvar. Under andra världskriget så talade ju tom. statsledare om fred i vår tid . (med Hitler) Under hela 40-50-talet så fanns det en rad framträdande människor med författaren  Arthur Lundqvist i spetsen som talade om fred och åkte som skottspolar till Stalins diktatur som välsedda gäster.
Idag när Putler liksom Hitler på sin tid glupar i sig andras land samt skickar trupp in i ett annat land så inser man lika lite idag som igår att maktens män går det inte att vädja till eller ens tala med. De flinar och kan vara gemytliga för att dagen efter slå till.
OM inte Nato hade funnits i Europa  med sina vapen så hade Europa helt klart sett annorlunda ut.
Fredsvännerna borde ta sig en resa till Baltikum och tala med människorna där , obs inte med de rysktalande som Stalin flyttade dit på sin tid.
Minns vad som hände när Lettland gjorde sig fri från ockupationen, ryssarna körde över fredligt demonstrerande letter och dödade dem.

Om Sveriges politiker hade kunnat komma över sin underliga hållning till Nato och börja resonera som Danmark och Norge så vore det bra just för freden.
Svaga länder har alltid fått "de starka" att vilja "TA HAND OM" de svaga.

Sverige skulle bli ett bättre land att leva i om vi gick med NATO!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate