fredag, juli 29, 2022

Världen idag skriver om MED !

 Rensa ut normkritiken ur barnomsorg och skola, stoppa stödet till lobbyorganisationer som RFSL och kvotera inte in kvinnor inom exempelvis Försvarsmakten, räddningstjänsten och polisen. Det är några av förslagen som partiet Medborgerlig samling presenterar i sitt anti-identitetspolitiska program.

Ordet identitetspolitik är inte helt enkelt att förklara, men innebär en politik som grundar sig på en uppdelning av människor i olika grupper. Det kan handla om att man anser att kvinnor eller afro­amerikaner som grupp är diskriminerade och att det behöver fattas politiska beslut för att rätta till det. Detta kan göras genom att genusvetenskap införs på arbetsplatser – att personalen exempelvis får resonera kring hur männen har ett maktövertag – eller att normkritik införs på förskolor – exempelvis genom att barnens könsstereotypa lekar ifrågasätts.

Nu går det liberalkonservativa partiet Medborgerlig samling till storms mot dessa idéer. I ett anti-identitetspolitiskt program presenterar de en mängd förslag för att stoppa identitetspolitiken i Sverige.

”Identitetspolitiken är ett gift som tränger allt djupare in i det svenska samhällets alla vinklar och vrår”, skriver partiet i programmet.

Identitetspolitik är, enligt partiet, en form av hjärntvätt som försöker tvinga fram rättvisa, men i själva verket bara skapar orättvisa.

Ett av förslagen i programmet är att stoppa statligt stöd till lobbyorganisationer som innebär att medborgare via skattesedeln ”tvingas bekosta uppfostringskampanjer riktade mot dem själva”, exempelvis RFSL.

Ett annat förslag är att rensa bort identitetspolitiken ur offentligt finansierad barnomsorg och skola.

”Inga genusdagis, inget uppfostrande om könsidentiteter, ras eller maktstrukturer. Skolan ska ägna sig åt utbildning som förbereder individen för ett självständigt liv i det svenska samhället”, skriver partiet.

Ytterligare ett förslag är att forskare inte ska behöva motivera sin forskning utifrån ”de senaste politiska modeflugorna” för att få ekonomiskt stöd och att institutioner och forskningsprogram som bedriver identitetspolitik inte ska få stöd.

”Denna ideologiskt motiverade styrning gör det allt svårare för svenska forskare att hålla sig till vetenskap”, skriver partiet.

Medborgerlig samling går vidare till storms mot olika former av kvotering inom offentlig verksamhet. Fysiska krav får exempelvis inte åsidosättas för att få in fler kvinnor eller personer med utländsk bakgrund inom Försvarsmakten, räddningstjänsten och polisen, menar de.

”I de fall antagningskraven har sänkts i uppsåtet att utjämna könsfördelning och främja den så kallade ’mångfalden’ ska kraven återföras till sina tidigare nivåer.”

Det politiska programmet avslutas med ord om att det är vad man kan som ska avgöra, inte vem man är.

”De krafter som vill föra in identitetspolitiken överallt ska inte få hållas”, skriver de.

Medborgerlig samling har i dag platser i tre kommuner och kandiderar inför höstens val även till riksdagen. Partiet driver en invandringspolitik som påminner om SD:s och en familjepolitik som liknar KD:s.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate