fredag, juli 22, 2022

Att resa med tåg kan vara mer än besvärligt!

 Så här skrev Anne på Facebook om vår resa till Köpenhamn: "Äntligen hemma efter en mardrömsresa med tåg från Köpenhamn till Stockholm. Resan ner var hur bra som helst men resan hem blev först en timme försenad p g a elfel vid Hässleholm. En kort stund senare ställdes resan in helt. Vi alla på det fullbokade tåget fick ta vårt pick och pack och ta oss till första bästa tåg över Öresundsbron. Vi fick besked om att vårt tåg skulle utgå från Malmö och att det skulle vänta in oss. Så blev inte fallet då Öresundstågets lokförare var på vift och tåget blev försenat. SJ:s tåg som skulle ta med oss alla lämnade Malmö central 5-10 min innan vårt anslutande tåg anlände till Malmö. Ingen info och många medresenärer försökte ringa SJ:s kundtjänst. Bara sisådär 250 o telefonkö. En kille jag pratade med var i kö 1.5 timmar och då var det fortfarande 100 före i kön.

Tillslut fick vi hjälp av två tågvärdar som bara passerade förbi oss och tillslut fick vi besked om hur vi skulle ta oss vidare. 19.04 avgick nästa tåg mot Stockholm och vi alla fick åka med. Många passagerare fick stå nästan hela resan. Men kontentan är att vi alla försökte hjälpa varandra. Ingen blev helt galen utan allt gick lugnt till. De flesta kom till sina destinationer tillslut! Nu är jag trött! God natt!"


Vi skulle alltså åka hem från Köpenhamn med SJ tåg nr 546!
När strulet började med elfel mellan Hässleholm o Lund så blev de försenade med över en timme och då valde tågledningen att stoppa tåget i Malmö och vi uppmanades att ta oss till Malmö där de väntade på oss.
Frågan som inställer sig är, vem tog beslutet att låta tåg 546 åka iväg utan att alla passagerare hade kunnat ta sig till Malmö eftersom Öresundståget nr 1 blev fullt och ca 100 passagerare var tvungen att ta ett annat lite senare tåg.
På tåg 546 hade de listor över alla bokningar och kunde se att massor med bokade passagerare ej fanns på plats!!
Att mötas i Malmö utan några tåg att åka med eftersom de som fanns på kvällen var fullbokade är minst sagt hemskt att uppleva.
Men vi fick ändå åka med x2000 klockan 19.04 .
Jag och Anne satte oss och fick tack o lov sitta hela vägen utan att någon propsade på platserna och det kan man ju också finna lite konstigt eftersom tåget ju var slutsålt!
Nåja , nu kom jag hem till bostaden ungefär kl 01.00 inatt och det var verkligen skönt.!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate