måndag, juli 25, 2022

När jag gick i skolan sa vi trögis om särskolan!

 Jodå, kärt barn får ofta olika namn. På 50-talet så hamnade elever som var bråkiga och faktiskt lite obegåvade just i en klass med elever med olika svårigheter. Flera skolkamrater som jag kände (män) kunde jag som vuxen se på bänken med ölen i handen. De hade ofta fått arbete på bruket men kunde inte sköta varken jobb eller sin handel o vandel.

Ungefär det vi ser idag också men framförallt bland barnen till invandrare. Det är mycket som har ändrat sig från 50-talet i vårt Sverige.

Polisen har genomgått en total centralisering, förr hade vi lokalpolis som kände nästan alla i det område de var verksamma i.

Ja, hela vårt samhälle är centraliserat, se bara hur det gick med Arbetsförmedlingen eller FK!

Vad gäller skolorna så är idealet idag stora skolor med många elever, alla små skolor ska bort liksom friskolorna. Ofta har tex kristna friskolor varit utmärkt för mobbade elever i kommunskolan!

Expressen tar idag upp särskolan i dagens Sverige och kan helt frankt konstatera övervikten av elever från andra kulturer. Frågan om sk kusingiften kommer upp som en möjlig orsak till underbegåvade elever.

Här i Hökarägen finns ett boende för underbegåvade och handikappade unga. När de är ute i grupp så är nog ca 90% unga från andra länder. Jag brukar tänka ibland att de är nog kusinbarn!

De som alltid säger att Sverige mår bra av invandring och tjänar på detta, har de någonsin försökt räkna ut kostnaden för tex dessa barn? Eller kostnaden för alla skjutningar, åtal, domstolar, fängelser osv?

Arbetslösheten är ju megastor i vissa grupper tex somalier! Kostnad? Ingen vet egentligen eftersom ingen vill räkna på detta i rädslan för att kallas rasist!

Ska man hålla sig till beprövad vetenskap så måste man blottlägga de problem som tex invandringen för med sig!


Allt annat blir ett fusk över de samhällsproblem vi har dragit på oss genom den förda politiken.

Att lyssna på charlatanen Reinfeldt  mfl är ju bara att lyssna på den stora lögnen vilken genomsyrat politiken allt för länge!

https://www.expressen.se/ledare/oroande-att-allt-fler--barn-gar-i-sarskola/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate