onsdag, juli 06, 2022

Begår Tyskland förräderi mot Ukraina?

 Kenneth Gregg skriver på Facebook :"Många av er har frågat efter källor till att Tyskarna inte levererar reservdelar. Så, denna verkstadsfabrik utanför Kyiv har tysktillverkade maskiner till 90%. Fabriken har existerat i 12 år och tyska maskintillverkare har förärat fabriken många diplom och använt den som referensobjekt. Fabrikens produktion gick till 75 % på export. Nu tillverkar man skyddsutrustning ss skyddsvästar. Fabriken hade gjort kontrakt på en lasercutter i november ifjol med leverans i mars. Priset 600.000 euro. Fabriken fick meddelande om att deras maskin var försenad, sedan igen försenad och mera förseningar. Även reservdelar till de tidigare maskinerna var av ngn anledning också försenade, har inte kommit ännu. Ägaren av fabriken är inte dum så han började undersöka saken och fick fram att hans beställda maskin var klar i tid men såld till Litauen. När han konfronterade fabriken i Tyskland jom just svaren att de inte kan eller får leverera till Ukraina eftersom dessa maskiner kan användas för vapentillverkning.

Bankcaset är från mitt eget ftg. Vi har en tysk kund som vi gör feasibilityanalyser för. Han hade satt fakturan till betalning men fick beskedet av DB att de kan nog tyvärr inte utföra denna betalning enär pengarna går till Ukraina. Som tur är har vi ju Polen. Utan problem fick vi registrerat en branch för vårt ftg i Polen och konto öppnat på 2 timmar. Ny faktura med nytt kontonr och pengarna var i Polen samma dag. Ftg adress och organisationsnr var Ukrainsk men konto polsk, NO problem.
Motsvarande fall har jag dussintals bland våra affärskolleger."
Tyskland har tidigt i krigets skede hindrat England att flyga vapen över Tyskland till Ukraina plus en massa andra hindrande åtgärder. Man får skämmas över detta EU-land som under sosse o mp styre beteer sig på detta sätt.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate