torsdag, september 17, 2020

Steget från kommunismen var kanske inte så långt!

 

Nils Flyg började sin politiska bana i Nacka SSU. Sedan efter många år så hamnade han tillslut i SKP och kommunismen, Stalintrogen kommunism. Han blev till och med ordförande under några år. SKP spack mitt itu så som de flesta sådana partier har för vana att göra. Under en tid fanns det två partier med samma namn. Flyg bröt alltså med de Stalintrogna och partiet bytte lite längre fram till namnet SP ,socialistiska partiet.

Där agerade han efter några år med pengar från Berlin. Men att utpeka honom som nazist är inte korrekt.

Däremot så blev det nog så att han upptäckte likheterna i en mängd frågor melllan nationalsocialismen och den typ av kommunism han stod för.

För kommunist var han till sitt bittra slut.

I början på 1900 talet var det ofta inom socialdemokratin de unga männen började sin politiska gärning och här kan du se Flyg med kamrater 1919.

Många av dessa återfinns senare inom det kommunistiska partiet.

Likheterna mellan dessa socialister har ju alltid förnekats av den del som fortsatte den Stalinistiska vägen fram till 1956 då Sovjet avlyste Stalin. VPK hade ändå stalinismen så grundmurad så att även i dagens vänsterparti så agerar man fortfarande med denna riktning i både program så som i handling.
Men det gäller för dem att alltid och i alla sammanhang påstå att nationalsocialismen är en borgerlig högerlära. Hur det går ihop sig är ju svårt att förstå eftersom ingen borgerlig ansluter sig till socialism dvs att staten ska ta över.
Tyska nationalsocialister byggde folkhemmet nästan exakt som Per-Albin!
Jaja, politik är ett smutsigt spel och det gäller att lura de godtrogna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate