lördag, september 26, 2020

Malmös tragiska historia!

 I början på 2000 talet var jag med på en konferans i Riksdagshuset . Där samlades samtliga stora myndigheter i Malmö och Malmö kommunala bostäder och tog upp stadens problem och i synnehet Rosengårds problem. Men sossarna och vänsterpartiet kom aldrig på detta möte.

Där fick man höra sanningen om de kriminella, om skolorna som inte fungerade, om bostäder där alldeles för många bodde. Bostäder med ohyra !

Hopplösheten och en framtid vilken var mycket mörk.

Idag läser jag på det nystartade partiet Malmölistans sida en utmärkt redogörelse över hur det ser ut idag.Läs själv här:https://www.malmolistan.se/post/l%C3%A4r-er-av-malm%C3%B6s-misstag-sverige  

Jag har själv i åtskilliga inlägg under åren varnat för att den utveckling som skett i Malmö skulle spridas ut över landet. Nu står vi där med exakt samma elände i både stora som små städer, ja tom i små orter råder kriminalitet.

Såsom Malmölistan tar upp så var Malmö en industristad tidigare, även när jag flyttade ner 1978.

Allt skulle bort på Kockumsområdet även den stora torrdockan med kranen. Kockums gjorde en utredning vilken påvisade att de hade kunnat ha kvar ca 1200 man i arbete med reparationer av stora fartyg. Men Ilmar Reepalu som var aktitekt samt Malmös starke man (S) hade en dröm om att riva hela rasket och bygga dyra bostäder. OCH så blev det!




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate