måndag, mars 16, 2020

Måndag morgon och på radion säger de:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7429942

I några dagar har nu återigen både läkare och forskare berättat hur det ser ut i den verklighet de befinner sig i.
Sverige har sedan 90 talet skurit ner på intensivvården. Sjuksköterskor är en bristvara.
Exakt samma utveckling som försvaret tvingades till.
Detta har skett under de olika regeringarna .
Samma regeringar vilka öppnade upp alla portar till Sverige och släppte in människor i miljoner för att få tillgång till sjukvården,bidragen,bostäderna osv. Vi sitter idag med en stor  skara invandrare vilka kostar mycket stora belopp,de är utan arbete och ser ut att aldrig heller komma i arbete. Vi har ca 75.000 vilka lever illegalt inom landet.Kort sagt en politik vilken har havererat.
Sverige ligger i botten vad gäller intensivvården i jämförelse med övriga Europa. Försvaret är tyvärr nästan odugligt vid en större kris.
Klockan nio i förmiddags så gick finansminister Anderssson ut också i radion och som vanligt skröt med Sveriges oerhört starka ekonomi.
Nu finns pengarna i form av stöd till sviktande industrier och naturligtvis SAS. 300 miljarder i första hand , kan bli mer enligt henne.
Märkligt ? att det finns pengar nu men inte de senaste åren till sjukvården och försvaret?
INGEN berättar hur man har lagt alla dessa pengar som borde ha gått ha till nämnda områden utan har lagts till grupper som inte ens borde ha varit här tex 9000 sk afghaner. Miljarderna har lagts till dessa ekonomiska sk flyktingar vilka dessutom i många fall har bidragit till den stora kriminaliteten vilken också kostar Sverige mycket stora belopp.
Allt detta vet både politikerna,tidningarna och inte minst
finansministern!
Personalen inom sjukvården har i alla år haft sämre löner än andra,tyvärr var det även så när jag arbetade inom vården.Man slutar för att börja i andra bättre betalda yrken.
Detta har ledande politiker vetat om men både stat,landsting och kommuner har varit både snåla och inte velat se vart den förda politiken till slut leder. Man drar ner verksamheten istället.
Nu skickas olika byråkrater fram som klämkäckt berättar att "vi ska klara av den den stora krisen trots coronavirus"!
Den som lever (överlever) får se, men det ser enligt sjukvården dystert ut i framtiden.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate