fredag, mars 06, 2020

Huu för alla dessa herrar på jorden!

Putin och Erdogan framträdde igår efter sex timmars samtal. Fred? Nej, vapenstillestånd sa de.
Sedan en vecka har Erdogan utövat utpressning på Europa angående de flyktingar vilka bor i Turkiet. De kommer från olika länder i Afrika, Afghanistan och naturligtvis Syrien. Många har bott i åratal i Turkiet och har lågavlönade jobb.
Aldrig att du hör varken Erdogan eller någon annan kräva att rika arabländer likt Saudiarabien ska hjälpa till med dessa människor.
När olika journalister har talat med dessa flyktingar så säger de nästan alla med en mun att de vill till Sverige eller Tyskland!
Sveriges alla bidrag är välkända ute i världen. Och alla dessa löften från tex vänsterpartiet och alla vänsterjournalister slår igenom.Sen vad statsministerns säger idag lyssnar tydligen ingen på,de vill bara minnas hans tal på Medborgarplatsen. "Vi bygger inga murar i Europa" !
"Amerikabreven" gör nog sitt till också med de miljoner som redan bor här och uppbär alla bidrag. Numera skrivs det nog inga brev utan det är mobilen som gäller. Till och med alla tiggare från Rumänien har ju mobiler idag där de kan organisera sitt tiggande med "chefen"!
Jag brukar på mina sidor alltid försöka tala om krigen som har förstört för folken,länderna och oss.
Idag talas det bara om miljön och ibland uppfattar jag det som en avledningsmanöver från den stora frågan, krigen!
Det ÄR ju krigen som skapar stora strömmar av flyktingar eller hur? Då borde ju både FN och alla folk i världen bekämpa dem.
Om du tittar på alla dessa islamister och sk rebeller så har de alltid gott om moderna vapen! Hur får de dem? Vem säljer?
De som försöker göra motstånd har ofta sämre vapen, varför?
OM det hade funnits en rörelse bland de unga vilka hade kämpat mot krigen samt hjälpt de som tagit striden mot islamister och andra krigsherrar så kanske världen hade sett annorlunda ut.
Nu blir politiken så löjlig som så att man ger sig på plastpåsarna istället!
Med naiva människor så blir det också naiv politik!

Hur har tex stora delar av svenska folket blivit så okunniga över hur världen egentligen ser ut?
Hur kan det komma sig att dagens politiker i långa stycken inte förstår hur ett land ska skötas?
OCH hur kan man låta en minoritet likt mp ha fått så stort inflytande?
OCH hur kan så många tidningar (och svt-sr) hålla sig med sk journalister vilka inte kan sitt yrke utan är någon sorts politruker alá Goebells eller DDR-Stasi?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate