måndag, maj 27, 2019

Valet är spretigt i Europa!

I Tyskland och särskilt Berlin är de gröna de stora segrarna.I hela innerstads Berlin lyser det grönt. Endast i några delar av det gamla DDR-Berlin har vänsterns tagit hem det hela. Konservativa KD har sina väljare i västra delen av Berlin  tex Spandau mfl gamla småstäder.
De gröna har under många år fört en politik vitt skild från det svenska mp. Tidigt tog de avstånd från att lämna EU och de satt med ministerposter i den tyska regeringen. Att mp hankar sig kvar i Sverige beror nog mycket på den sk Gretavågen. För övrigt avfärdar Greta även mp som parti vilket hon anser inte skiljer sig från övriga.
ATT FI med sin kvinnofientliga politik endast får 0.8 % är utmärkt,de har förstört för de utsatta kvinnorna ute i förorterna i så många år nu.
De är ett elitparti för bättre bemedlade högljudda kvinnor med en verklighetsfrämmande inställning till bägge könen.
Vänstern gick faktiskt bakåt återigen eftersom vänsterpartiet inte förmådde suga upp de röster som FI tappade.
Socialdemokratin försökte hålla masken men de gjorde ett mycket dåligt val och det är nog en hel del som faller på både Fritzon och partiordföranden. Fritzon har en sluggerstil som de flesta inte gillar. Personangrepp är hennes agenda och hon blir ytterst otrevlig att höra på.
Undersökningar visar att det är flest äldre över 60 vilka röstar på SAP, de yngre röstar i väldig låg omfattning och detta är ett stort problem för partiet!
Liberalerna har själva genom Björklund målat in sig i det hörn de nu befinner sig i, tragiskt är ordet när man ser hur liberaler i övriga Europa stärker sina ställningar.
Medborgerlig samling har i skrivande stund inga siffror att gå på men jag tror att partiet får under 1 % och det är bara att erkänna att det är mycket svårt att nå ut för ett nytt parti.
Partiet får ta det som en inskolning och ta till sig lärdomar fram till nästa val. Det är bara att fortsätta att gneta på!
Man måste bygga upp en stabil grund att stå på annars är risken att man faller ihop såsom Bert o Ian gjorde på sin tid.

KD och C gjorde hyfsade valresultat och verkade sitta nöjda i båten.
Ca halva befolkningarna både här och i andra länder fortsätter att sitta hemma och bryr sig inte om att rösta!
Det skulle vara intressant med en  undersökning om dessa svikande väljare och vad de anser?
Mest skrattretande var Schymans och Post bortförklaringar om nederlaget,de uppvisade bara exakt det som jag säger,elittankar! Det är fel på väljarna osv! Återigen,tack för att de försvann!

PS Så här ser det ut på min gata:

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate