måndag, maj 06, 2019

Katastrof för den svenska kronan just nu!

För oss med låga pensioner betyder det här att priserna i våra affärer stiger ordentligt, allra helst på alla varor som importeras.
Alla resor utanför våra gränser blir också mycket dyrare, att köpa dollar kostar i kväll 10.22 för en dollar. 1 Euro kostar 11.41. En dansk krona kostar 1.50 osv.
Om jag ser till min personliga ekonomi som låginkomstpensionär (12.000 i mån) så märker jag direkt i affären hur dyrt tex grönsaker har blivit.
Trixandet från regeringen med våra pensioner är ju nästan löjeväckande,med höjd pension så dras det ner i stort sätt lika mycket på bostadsbidraget. Dessutom fick jag 5% hyreshöjning som grädde på moset!
Magdalena Andersson och vår statsminister påstår hela tiden att Sveriges ekonomi är så bra. Jo,jo, vad säger kommunerna runt om i landet nu när staten inte längre betalar för den invandring staten bestämde?
Många kommuner dras nu med stora underskott och blir tvungna att spara inom skolan,omsorgen m.m. Att höja skatten går inte eftersom vi redan har världens högsta skatter.
OCH så säger prognosen från Migrationsverket att Sverige ska ta emot ytterliga ca 500.000 människor de närmsta åren.Anhöriginvandring kallas det.
Detta innebär många gamla människor vilka aldrig kommer i arbete.
Pensionsvillkoren har skrivits upp för dessa så att deras pension i stort sätt är lika som oss vilka har arbetet 45 år!
Allt detta kostar mycket pengar och även sjukvården kommer att bli ytterligare hårt belastad.
Matematiken går inte ihop utan det närmar sig en stor kris och det kanske är en del i att omvärlden tappar förtroendet för vår valuta.
Det känns illavarslande detta kursfall för kronan!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate