måndag, maj 06, 2019

Resan inom idelogiernas värld!

https://henrikalexandersson.blogspot.com/2019/05/flykten-fran-den-nya-vanstern.html?spref=fb&fbclid=IwAR0yEhW1BQOmw1UV8c9pjblfUQSyFXYsJw92RI2mV6Yk_2CqpintMul57fg

Stina Oscarsson har under de senaste tio åren omprövat mycket i sin tro på stat och samhälle. Omprövning kan ta olika tid och vissa kommer aldrig att ändra inställning till tex partipolitik.
Stina hyllar idag liberala värderingar och har upphört att tro på att den starka staten betyder frihet för människorna.
I podden belyser hon hur rädsla kan inverka på människor och dess sätt att reagera. Inte våga att lyssna på vad en sk motståndare säger,stänga av sin tv bara för att en viss person medverkar.
Vänstern generellt idag med sina unga medverkande går ju på en sorts religiös tro på att socialismen har rätt i allt trots den dystra historien av hundra års praktik.
Ofta stöter jag på personer som bara de hör namnet så säger de, bort-bort med denne person.Jag vill inte höra vad han-hon säger eller skriver,personen är ond och jag är god!
Min resa bort från ett totalitärt tänkande började redan i slutet av sjuttiotalet efter en resa i Kina 1976. Mitt parti (skp) påbörjade också en resa vilken slutade med nedläggning av partiet 1985 och ett stort avsked från kommunismen.Lenin-Stalin-Mao kastades på sophögen och förklaringen var att deras politik ledde till förtryck,fångläger,ofrihet och en ny överklass.
Att ca 10 % av Sveriges befolkning kan tänka sig att vänsterpartiets politik vore bra för landet är lite förvånansvärt idag . Partiet har ju behållit huvudragen i sitt partiprogram vilket just innebär att deras politik skulle leda till  det vi gjorde upp med 1985! Kort o gott OFRIHET!

Stina Oscarsson har med en rad fina reportage i samtalets form påvisat hur viktigt det är att kunna samtala även med de som man tycker har fel uppfattning.
Att kunna lyssna helt enkelt.
Socialismen har ju överallt fungerat som ett munkavle. Barn har tubbats till att ange till och med sina föräldrar om de sagt något om regimen som inte passar.
Ingen kritik av ledaren har tillåtits.
Sådana uppfattningar och politik är ju skadlig.
Lika skadligt är det ju att inte kunna föra ett ordentligt samtal .Idag kastas komockor istället . Vi har ju en statsminister vilken inte kan låta bli att kasta skit på sina motståndare !
Vi har en utrikesminister med sin maktfullkomliga politik som ingen knappt ifrågasätter idag i och med den sk januariöverskommelsen.
Stina säger att hon som liberal inte vill förknippas med Liberalen Björklunds parti och det har jag full förståelse för.
Att byta åsikt är stort och bra ,fler skulle behöva göra så.
Att ompröva gamla sanningar är alltid bra, vi kan inte tillåta oss att stagnera.
Finns det något tråkigare än människor som aldrig ändrar sig i något?
Föutsägbara. Rädda för förändringar!
Allt var bättre förr !


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate