måndag, juli 16, 2018

Kontrakt sägs nu upp på allt fler orter!

Börja med att titta här:https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6996484

Redan när denna skumma lag drevs igenom i riksdagen att kommuner och orter tvingades att upplåta bostäder till immigranter så sa många ifrån. Att låta dessa immigranter få förtur när kanske unga stått i kö länge för att få en bostad rubbade alla rättviseskäl.
Det kan aldrig finnas något klokt i att utsätta den bofasta befolkningen för diskriminering. Vem minns inte hur man själv vid bildandet av bo fick fixa allting själv, tom. hämtade upp gamla möbler som andra slängt ! Immigranter fick på den tiden en check av tex Malmö kommun på hela 10.000 kronor att användas på IKEA. (90-talet)
Att föra denna politik är direkt att mata främlingsfientligheten med munsbitar!
ALLA får stå i samma kö, så måste det vara. De som stått i kön länge ska naturligtvis också få utdelning.
Att skapa gräddfiler är verkligen inte socialdemokratisk politik alá Per-Albin och folkhemmet.
Att dagens socialdemokrater började gå totalt fel efter att Persson lämnade politiken är ju uppenbart för alla som kan arbetarrörelsens historia.
Vi tar en liten repris av vad Per-Albin sa:
Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet. Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skulle detta betyda nedbrytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skilja medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, plundrare och plundrade.
Det svenska samhället är ännu icke det goda medborgarhemmet. Här råder visserligen en formell likhet, likheten i politiska rättigheter, men socialt består ännu klassamhället, och ekonomiskt råder fåtalets diktatur. Olikheterna äro stundom skriande; medan några bo i palats betraktar många det som en lycka om de får bo kvar i sina kolonistugor även under den kalla vintern; medan en del leva i överflöd, gå många från dörr till dörr för att få en beta bröd, och den fattige ängslas för morgondagen, där sjukdom, arbetslöshet och annan olycka lurar. Skall det svenska samhället bli det goda medborgarhemmet måste klasskillnaden avlägsnas, den sociala omsorgen utvecklas, en ekonomisk utjämning ske, de arbetande beredas andel även i det ekonomiska förvaltandet, demokratin genomföras och tillämpas även socialt och ekonomiskt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate