tisdag, september 05, 2017

Sossarna har alltid gynnat de kapitalstarka!

På 60-talet uppstod en infekterad debatt om hur socialdemokratin bedrev jakt på småföretagare och gynnade storkapitalet.
En utredning gjordes då av fackföreningsrörelsen och den påvisade att det fanns över 40 olika bidrag att få till de stora företagen . Ingenting till småföretagen trots att de på många orter var de dominerande företagen.
Med andra ord så sattes småföretagen i en besvärlig sits där vinst och investeringar inte på något sätt kunde hävda sig mot storföretagen.
Nu upprepas historien återigen med vänsterpartiet som har fått stort inflytande över regeringen. På 60-talet kämpade detta parti för småföretagen men har nu bytt sits till att bedriva sossarnas gamla förkärlek för storföretag.Jag tänker då på friskolorna och vad som kommer att hända om regeringens (vänsterpartiets) politik skulle gå igenom.
Det är de små företagen inom vård och omsorg plus skola som kommer att gå under allt medan de stora kommer att klara sig.
De flesta friskolor tex bedrivs av små företag ofta ledda av eldsjälar från skolans värld, de kommer med detta förslag att tvingas till att lägga ner sin verksamhet.
Barnen är de stora förlorarna vilka kommer att tvingas tillbaka till de kommunala skolorna.
Valfriheten kommer att försvinna. MP sitter i regeringen och var de som från början slogs för friskolornas rätt att kunna existera. Var finns de i denna debatt nu?
Läs följande inlägg och inse att om du tillhör de som också ansett att vinst inte ska få förekomma i ett företag är grundlurad  av den propaganda särskilt vänsterpartiet har lyckats prångla ut.
https://www.svd.se/det-har-ar-dodsstoten-for-friskolorna

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate