torsdag, september 07, 2017

Gatubarn-ungdomar!

"En placering i familjehem eller HVB-hem är oftast otillräcklig för rymningsbenägna barn. Statens institutionsstyrelse har därför för dessa barn cirka 700 särskilda LVU-platser fördelat på 24 institutioner med högt säkerhetstänkande: pansarglas, låsbara dörrar, hög personaltäthet och inhägnade rastgårdar. Kostnaden enligt myndigheten för ett barn på låst behandlingsavdelning är cirka 2 124 000 kr/år, ibland dubbelt högre (SiSFS 2016:1). Socialtjänsten får ansöka hos Statens institutionsstyrelse om plats och de begränsade platserna motverkar ibland socialtjänstens genomförande av placeringar av särskilt krävande barn."
https://www.svd.se/socialtjansten-kan-inte-ta-hand-om-gatubarnen 

Det här problemet är större än vad människor tror, nästan olösligt om man ska följa de lagar som finns.
Däremot borde för längesedan forskare försökt utröna drivfjädern till varför dessa unga söker sig till Sverige.
Om man vet mekanismerna bakom handlandet så kanske man också kan stoppa de som kommer hit redan i ett tidigt stadium.
EU måste också engageras sig. Vi vet idag att Italien blundar med bägge ögonen för att slippa dessa unga och låter dem passera fort som tusan ut ur Italien.

Kostnaden för dessa unga om de verkligen skulle tas omhand är ju summor som blir astronomiska! Vårt samhälle klarar inte av alla dessa kostnader och köer till allting med alla de som kommer hit och fler ska det bli eftersom man är generös  med anhöriginvandring.
Polisen har nyligen berättat att det är så mycket bluff med mycken anhöriginvandring. Smugglarna håller greppet om unga män och hotar att avrätta deras släktingar om de inte ljuger och hjälper fel individer hit.
Det finns så mycket pengar i hela affären med flyktingar och invandrare.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate