lördag, september 09, 2017

Kungl. Flottan 1961-1963

Det här är samtliga fartyg vilka jag arbetade på, lägg märke till Mul 16 Fårösund. Den tillhörde kusta. och jag blev utlånad till dem . Fartyget var en minutläggare.
Efter denna kommendering så började jag vara med om att utrusta HMS Gladan, ett skolfartyg vilket skulle föra mig till Tyskland-Skottland, Norge samt en rad hamnar i Sverige. Arbetade med mat och servering eftersom jag fick utbildning till Hovmästare."Flunk" kallades det i flottan.
Efter ca ett halvår på Gladan blev det dags att åka upp till Stockholm där jag det senare halvåret var på två torpedbåtar, T 103 och T104.
Pollux och Polaris var de döpta till.

När vi seglade över Nordsjön till Aberdeen så gick vi rakt in i en storm med 33 s/m. Alla våra segel blåste sönder och vi låg i ett läge man närmast kan säga var drivande. Vågorna var uppåt tio meter höga och sjögången gjorde oerhört många svårt sjösjuka.Ingen mat gick att laga på fyra dygn, vi i köket försökte hålla igång manskapet med kalla soppor. Vissa som var apatiska fick vi tvångsmata för att de skulle få i sig vätska.Det tog nästan 10-11 dagar från Göteborg innan vi var framme. När jag gick iland så var det som att gå i uppförsbacke överallt, balanssinnet var i uppror. 
Här  kommer några bilder från det kämpiga livet ombord: 

Kadett Forsberg svårt sjösjuk.

Bo Högrelius (Flunk)

Högbåtsman Thieman från Karlskrona.

På puben i Aberdeen, en isländsk fiskare och vår kock Berhardsson!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate