fredag, september 01, 2017

Förvåning eller?

Jag lyssnade på P1 som vanligt på morgonen. De skulle ha ett inslag om hur invandrare i Åre hade fått arbete och skulle då intervjua en kvinna från Afghanistan.
Per telefon började de då samtalet med uppgiften om att hon hade kommit från Afghanistan, kvinnan börjar tala om Iran.
Examen i IRAN!
Journalisten kommer av sig och man hör hur hon inte får ihop det hela. Börjar muttra om "på vägen från osv"!
Nå, som vanligt så inser varken de eller andra att många av de som sägs vara från Afghanistan i verkligheten aldrig har levt där utan ofta i Iran eller Pakistan.
De är ju ofta tillhörande det folkslag som ibland kallas hazarer d.v.s. ättlingar till Djingis Khan.Ett mongolfolk helt enkelt !
De är ekonomiska invandrare i de flesta fall och anser sig vara dåligt behandlade i särskilt Iran, ett land som vägrar att ta emot dem om Sverige vill skicka tillbaka dem.
Det är därför man utvisar dem till Afghanistan och alla envisas med att kalla dem Afghaner trots att de aldrig bott i detta land. Deras förfäder kommer däremot just från Afghanistan.
Jag vidhåller min mening om att det inte är okay att utvisa människor till fel land!

PS Så här skriver SR om sin verksamhet: Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6767843  

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate