fredag, juli 01, 2016

Solidariteten naggas i kanten i många länder!

När man har åkt runt i Europa så ser man dessa skyltar. De berättar om den solidariska hjälpen från EU ! 

Vissa länder tex Tyskland , Sverige osv betalar mer i "skatt" eller avgift som det heter. Alla kan ju inte betala samma och i slutänden få igen samma belopp! Så fungerar inget skattesystem någonstans. 

Jag får ju tex vara med och betala till våra vägar trots att jag inte äger bil. EU har under åren när Spanien, Sicilien mfl länder var mycket fattiga också hjälpt dem med allt från vägbyggen till annat som har fått dessa länder att fungera lite bättre. 

Så var det också tänkt med tex Rumänien och romerna.Myndigheterna har fått stora summor för att ordna skolor m.m men regimen i Bukarest har inte klarat av det rent tekniskt pga att så många skolade människor har emigrerat från sitt land. Detta är ju alltid ett dilemma för fattiga länder! 

Idag är tydligen inte solidariteten på högsta mode längre i en rad länder . Var och en börjar att titta sig själv i naveln och vill inte hjälpa andra. I slutänden kommer inte detta att föra något gott med sig. Gränser stängs. Ingen hjälp finns att få för de som verkligen skulle behöva hjälp.

Alla demagoger lägger all sin kraft på att tala om hur dåligt det är i det egna landet.
 Det är i historiens sken detta som är en förklaring till det dåliga stödet till de som kämpar mot IS !
 Redan i Afghanistan så sviktade solidariteten här hemma då gamla sossar och fd maoister gick samman för att motarbeta all militär hjälp till de som slogs mot talibanerna.
 Jag skäms över dessa reaktionära krafter och deras agerande.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate