onsdag, juli 20, 2016

Ska man skratta eller gråta?

Såg i bladet hur en "expert" uttalade sig om dessa killar som kastar sten på brandkåren efter att ofta själva ha tuttat på.
"De har ingenting att göra" sa han! Ofta får man höra också att de har ingen ungdomsgård att gå till !
Nähä, de har ingen dadda som tar hand om dem!
Hur i herrans namn klarade vi oss på 50-talet ? Det fanns inga ungdomsgårdar där jag bodde, hade aldrig hört talas om något sådant. Näe, vi spelade fotboll eller boxades.Åkte speedway på våra cyklar. Byggde kojor. Byggde radioapparater osv.
Spelade instrument.
Åtminstone jag läste massor med böcker.
Fullt upp på både fritid och sommarlov. Kunde cykla 1 mil till badet och samma hem igen.
Men så gick vi i skolan per vecka mycket längre tid mot vad de gör idag, vi hade tex aldrig någon ledig lördag.Själv gick jag fram till klockan 16 på lördagarna de sista åren. Från 14 års ålder arbetade jag sex dagar i veckan d.v.s 48 timmar i veckan.
Jag vet att vi lever i en annan tid idag och ingen som är 14 år får ett jobb. Men det finns fortfarande massor att utföra på sin fritid om MAN VILL!
Nu är det ju ett välkänt faktum att de flesta i dessa förorter är pojkar från invandrarfamiljer. I Gottsunda kunde jag höra på filmupptagningar att de talade arabiska.
Att kasta sten och tutta på är något som förts in i vårt land främst från Palestinska områden där man så länge jag kommer ihåg har använt sig av dessa metoder.
Föräldrar säger inte ifrån eftersom de är vana vid sådant i sitt liv, de kanske tom. betraktar det som legitimt? I Rosengårdskravallerna för några år sedan så deltog vuxna bredvid tonåringarna.
Det vore bättre att diskutera varför just den här gruppen av unga i förorten fungerar som de gör. Utan att komma med snacket om ungdomsgårdar etc.
De måste ju vara "störda" i sitt psyke på något sätt för att kunna sätta eld på skolor och bilar, en normal kille gör inte sånt.
http://www.unt.se/uppland/uppsala/polisman-domer-ut-insatsen-4306461.aspx
Innan den här cirkusen satte igång i Sverige så var en mordbrand något oerhört fel och otäckt och jakten på pyromanen var omfattande tills man fick tag på honom.
Det är ju inte bara pizza och kebab som har kommit in i vårt land utan också avarter på mänskligt liv. Vem hade hört talas om knäskålsskjutningar på 50-talet?
Vem hade någonsin kunnat tänka sig att kasta sten på ambulansmän under utryckning?
Det finns många frågor att diskutera men oviljan att ens ta i dessa frågor på ett vettigt sätt är slående. Man polariserar istället frågan till någon sorts vänster-höger ståndpunkt på ett idiotiskt sätt!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6478306


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate