lördag, juli 09, 2016

Kortresa söderöver i Sverige!
När man går igenom det gamla Kockumsområdet så ser man genast att spåren efter den stora koncernen Kockums är snart utplånat.
Denna stora koncern vilka har tillverkat så mycket inom svensk industri. Fartyg, spisar, järnvägsvagnar osv.
Nu rivs de sista resterna där man fortfarande ser namnet, andra lokaler har byggts om och tex SVT finns där nu.
Limhamn är också en del inom staden där man märker nutiden. Hamnen där färjorna gick till Dragör visar få spår idag av denna mycket trafikerade rutt. Vilken äldre Malmöbo som inte har "turat" där får man leta efter. Nu byggs stora hus och jag får åtminstone en känsla av 60-talets bygghysteri där man totalt sket i följderna av alla dessa storbyggen.Fult är det och passar inte in i den övriga miljön i Limhamn!
Ingenting tycks politikerna och arkitekterna ha lärt sig! Bara bråttom eftersom vi importerat massor av bostadslösa människor. Socialen ska väl betala på samma sätt som i Rosengård på 70-80-talet?
Något man märker på en gång när man anländer till Malmö och varit där några dagar är att staden är totalt segregerad. I Limhamn såg vi tex inte en enda kvinna med "huckle" på sig. Så gott som bara "svennar" så långt vi såg . Men när vi gick från Triangeln mot Möllevångstorget så kände man sig i minoritet från alla mörka människor och många med "hucklen" på sig.
Vi avråddes från att åka ut till tex Krocksbäck och jag som gammal Malmöbo vet ju också varför!

Något som var bra var dock busstrafiken med bra app i mobilen och bara en kostnad av 22 kronor där man kunde under en timma åka långt med byten. Smidigt och bra! Undrar om inte Malmö är den krogtätaste staden i landet numera?  Krogar överallt och folk sitter verkligen och äter och dricker överallt.
Besviken blev jag dock när vi skulle gå till Lilla Torgs Saluhall. Den fanns inte längre!!!
Där var bara krogar idag.
Något jag också blev nästan förskräckt av var det stora skyskrapeliknande hotellet i närheten av högskolan.
Fult och alldeles för maffigt, passar heller inte in i stadsbilden!
Elefantsjukan sprider sig nog tyvärr lite överallt i landet som det verkar nu.
Bara det är stort så verkar det som om det är underbart!
Naturligtvis tog vi oss en tripp till Köpenhamn men tre händelser där förmörkade vår vistelse. Alkoholen hade sänkt två män totalt och de ligger mitt på trottoarerna. Ambulanserna tutade ofta och vi såg en cyklist illa skadad som låg och skrek i smärta när de försökte hjälpa honom.
 
Gränskontrollen började i Kastrup där man var tvungen att byta tåg och gå genom spärren. Nästa kontroll var i Hyllie där svensk polis kom ombord på det stillastående tåget. Att hålla på att kontrollera alla är enbart galet i mina ögon. Strider mot alla avtal man haft i så många år. Det skulle gå utmärkt att hålla koll på det sätt man hade tidigare. Ögon och öron gör ju att man ser vem som är vem och vilken man ska kolla!
Och som sagt var, de som bjöd in alla att komma hit tog sitt ansvar på fel sätt och införde Sverigedemokratisk politik ! En draghjälp till ett parti vilket är EU-fientligt och pådrivande för att krossa EU. Ännu mer gränser och kontroller! Ännu mer byråkrati! 
Nej, tacka vet jag att sitta inne på Tivoli i Köpenhamn bland glada danskar och äta och dricka gott.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate