torsdag, november 19, 2015

Konsten att läsa mellan raderna!

Kopplade på ekot kl 12.30 idag (19/11) och de talar bla om hur sjukvården på många landsting håller på att "få svårigheter"! Sakta kryper det fram vad man anat! Trycket från invandrarna gör att den vanliga sjukvården har svårt att fungera.
Senare så släpper man in Malmös kommunalråd  Katrin Stjernfeldt vilken låter uppgiven och lite arg. För att hitta dessa inslag så misslyckas jag vad gäller sjukvården, det finns inte i skrivande stund något om detta inslag men det går att höra ekot.
Däremot hittade jag på Malmökanalen detta: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6305691
En rätt hemsk situation för Malmö stad  och man behöver inte vara någon profet för att inse vad som kommer att hända med stadens redan dåliga ekonomi om ca två år då alla statens kostnader ska tas över av Malmö stad. Mellan raderna så ser man en avgrund som inte är vacker att skåda i denna stad så präglad av motsättningar och brist på arbete och bra skolgång.

Så kan vi övergå till en artikel i GT idag om mordet och plundringen av en man i Göteborg.
Läs här:http://www.expressen.se/gt/polisen-utesluter-inte-hatbrott-bakom-mord/

Så här står det i artikeln : "Två tonåringar som kommit som ensamkommande flyktingbarn till Sverige misstänks för inblandning i mordet. En av dem anges som 16 år gammal och sitter sedan en tid häktad misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. En vän till honom som efter flera åldersutredningar nu ges åldern 19 år är fortsatt formellt misstänkt för inblandning i mordet men åtalades nyligen för att ha stulit en mängd kläder, smycken, mobiltelefoner och andra värdeföremål från den mördade mannens lägenhet."

Mellan raderna så förstår man att dessa våldsmän har ljugit om sin ålder när de kom hit. Dessutom förstår man att deras religiösa tro gör att de hatar homosexuella.
Däremot så är det som vanligt inga problem med att döda andra människor.

När det gäller landets kommuner och ekonomin så är det alltid bra att söka upp SKL:s sidor och läsa fakta , se här:http://skl.se/tjanster/press/nyheter/nyhetsarkiv2015/kommunerbehoverstodforattklaramottagande.7518.html

I Göteborg suckade polischefen och berättade att de hade mycket att göra inte minst med de kriminella grupperna. I Göteborg har man ju erfarenhet att i dessa förorter där det i princip bara bor invandrare där blir tyvärr många unga antingen kriminella eller så blir de islamister. Göteborg tillhör den grupp städer i Europa där flest unga har åkt ner till IS  som terrorister!
När man lyssnar på radion så får man ofta en snabb inblick i läget i landet men det är också bra att titta in på olika landsortstidningar.
Ofta står både händelser och uppgifter om samhället vilket aldrig tas upp av riksmedia.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate