måndag, november 23, 2015

Ekot från USA!

Den svenska regeringens främsta uppgift är att tillhandahålla säkerhet för svenskar i Sverige och runt om i världen. Går Sverige i krig mot IS riskerar svenska folket att drabbas av terrordåd helt i onödan. Den risken ska inte Sverige ta. Det skriver Ali Abozar, statsvetare och socialdemokrat."
http://www.svd.se/sverige-ska-inte-delta-i-kriget-mot-is/om/kriget-mot-is

Det finns de som säger att historien aldrig upprepar sig och tvärtom. Jag är nog beredd att säga att historien är precis som klädmodet , färger och mönster återkommer med jämna mellanrum. Inte exakt men man känner igen stuket!
Samma sak med politiken. Nu träder det fram individer , ofta med hög utbildning, och livar upp gamla tankar.
Sverige ska inte blanda sig i några aktioner mot IS för då minsann kan det gå illa.Låt andra länder sköta det här kriget mot IS!
Det är inte vårt krig osv. Exakt som politikerna lät i USA under flera år både före 1939 och några år efteråt. Europas krig får de klara av själv, vi ska inte blanda oss, sa ledande politiker.Befolkningen i USA stod i huvudsak för dessa värderingar på samma sätt som Sveriges folk under lång tid också har resonerat.
Sverige under andra världskriget var ju inte någon nation att vara stolt över med denna undfallenhetspolitik som samlingsregeringen följde. Värst av allt var att under de första åren av kriget så hade vi en stor grupp både militärer, poliser och ämbetsmän vilka sympatiserade med nazi-Tyskland.
Ofta med ett judehat i botten. Min egen farfar var troende nazist och han avskydde judar.Hans inställning påminde mycket om hur vänstern idag idisslar om "sionister" vilket bara är en omskrivning av ordet judar.
Nå, nu framträder en statsvetare tillika socialdemokrat, Ali Abozar, och för fram dessa trötta argument om hur Sverige ska förhålla sig till tex IS.
Samma typ av argument har hörts i synsättet  på hur Sverige ska förhålla sig till Putin och Ukrainakriget.
Bara tanken på att fler länder skulle börja tänka i dessa banor skrämmer mig.
Ska vi få en värld där undfallenheten ska råda?
Då om någon gång kommer vi att få känna på rädsla för extrema makter.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate