söndag, november 15, 2015

Hyckleriet i vårt land!

Idag läser jag Dagens Nyheter vilken pryder förstasidan med Frankrikes färger.
Nästan hela tidningen handlar om terrorn i Paris.
Då får jag en känsla av uppgivenhet och många frågor cirkulerar i min hjärna.
I åratal har samma hemska saker utförts tex i Nigeria. Jemen är ett enda bombhål.
I Afghanistan smäller det rätt som det är osv!
Inte har varken tidningar eller övrig massmedia bevakat detta på samma sätt som Paris, är de inte människor av kött och blod i andra länder?
Alla de flickor som kidnappades i norra Nigeria med osannolika öden som följd är inte de också människor?

Hyckleriet omkring Syrien och Irak är ju lika stort. Alla inblandade vet ju att endast marktrupper kan besegra IS. Den kurdiska befolkningen tar striden på marken med dåliga vapen allt medan IS har moderna vapen. De producerar olja som "någon" köper av dem och allt fortgår i åratal.
Turkiet är en stor fet gangster i det här sammanhanget och har hjälpt IS under åren. De utövar utpressning på EU med bla flyktingar som vapen.
Jag brukar jämföra det som händer nu med hur det var i mitten på sextiotalet.Kriget i Vietnam var långt borta och inte särskilt många brydde sig om detta hemska krig. De få som engagerade sig fick ofta stryk av poliser och andra.
Hjalmar Mehrs son Stefan fick tex armen avslagen av en brutal polis inne på en skolgård.
På samma sätt har terrorn "långt" borta inte uppmärksammats på det sätt som det borde.
I Sverige har vi ytterligare problem med att vi förser IS med frontsoldater utan att göra något åt detta, läs här :http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2897025-goteborg-storst-i-is-rekrytering

Det borde från politikernas sida vara slutsnackat nu allt från Alliansen folk till de rödgröna. MEN alla är så rädda för att göra något eftersom då måste man också granska hela den politik som förts i många år. Tex bygget av alla förorter där man dumpat folk "för att vara snälla"!
Klart som korvspad att man inte heller kan dra alla muslimer över en kam , de vill inte heller ha terror. MEN som jag sagt så många gånger förut, muslimerna i Sverige kan inte hålla sig med imamer eller talesmän som slirar vad gäller synen på demokrati.
Dessutom är det dags för alla muslimer att granska sin egen tro, man kan inte hävda principer som är så förlegade i ett modernt samhälle så som de gör. Minns själv hur en blivande arbetskamrat gick ut ur rummet när det var dags att tvätta en kvinna. "Min religion förbjuder mig att göra sånt" sa han!
Att kvarhålla gamla teser från medeltiden  är också en av hörnstenarna i bygget av den extrema islamismen. De frodas i denna miljö och ingen kommer ifrån att där det finns många muslimer där finns också de extrema!
Idag är det att svära i kyrkan när man säger så men det tillhör också ett av de stora felen i vårt land. En spade får inte heta en spade!

Hycklare finns det allt för många av och inte minst i de sk sociala medierna frodas de. Verkligheten tål man inte och om den beskrivs så kommer glåporden och avstängningar.
Om jag själv kollar den lista  med vänner jag hade för tre år sedan mot idag så ser jag ju direkt att de med sympatier för vänstern eller miljöpartiet i stort sätt är borta från listan. Värst att gå ut med otidigheter var författaren Christer Enander i Lund ! Några argument i sakfrågan presterade varken han eller någon annan utan bara otidigheter och fult språk. De gillade inte olika!
Att bekämpa islamismen har inte alltid varit populärt! Vad de säger idag vet jag inte men de har säkert också draperat sig i den Franska flaggan för tillfället.
Snart så hyllar de Hamas igen , en organisation som har nästan samma program som IS!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate