onsdag, februari 13, 2013

Nordkoreas megafon i Sverige

"Men med detta sagt måste utvecklingen på den koreanska halvön analyseras konkret. För vem hotar egentligen vem?
Nordkoreas kärnvapenprov stämplas som en provokation av en unison västvärld, vilket man väl kan förstå. Hur kan detta lilla land understå sig att åter trotsa världssamfundets diktat, särskilt när till och med Kina sällat sig till kritikerna?"

Tidningen Proletären , organ för KP (fd kpmlr) utvecklar i en artikel sitt försvar för Nordkoreas rätt att ha kärnvapen i strid med de avtal vilket övriga världen följer.
De borde kanske tänka ett steg längre när de ser att Nordkoreas främsta uppbackare  och hjälpare Kina   också tar kraftfullt avstånd från den senaste sprängningen. Kina vädjade länge till dem att inte genomföra denna kärnvapensprängning och det ska bli intressant att få se om Kina vidtar några sanktioner.
KP och Proletärens envisa broderskap med denna blodsbesudlade regim  i Nordkorea säger ju en hel del om partiets egna ideal.
På detta  sätt så har man ju alltid kunnat utläsa vad svenska olika partier har för ideal. Vänsterpartiet hade ju broderförbindelser med samtliga kommunistiska partier i östblocket och man får ju utgå från att deras idealsamhälle kommer att se ut ungefär såsom tex Östtyskland gjorde.

KP hyllar fortfarande Stalin som en stor ledare och har alltså partiförbindelser med bla Nordkorea och då kan man ju också utgå från att det finns intresse för deras samhällsbygge.
Frågan är dock om KP erhåller hemliga pengar från Nordkorea?
Idag vet vi att det Maoistiska SKP i flera omgångar tog emot pengar från det Kinesiska kommunistpartiet så varför skulle inte Nordkorea backa upp sin megafon i Sverige?Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate