måndag, februari 11, 2013

Miljarderna flödar!

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/tva-svenska-jattar-har-kort-ner-i-diket_7904316.svd

Svenska Dagbladet har förtjänstfullt återigen genomlyst delar av det svenska samhällets utposter som vi sällan har insyn i.
Skandalerna omkring Telia och i synnerhet Vattenfall är heta potatisar både för sossar och regeringen.
Vattenfall har under många år liksom Telia fått ta ut på tok för höga avgifter av svenska folket. Dessa miljardsummor har sedan klåfingriga direktörer använt på ett sätt som förskräcker.
Inköp av bolag i andra länder som bara visar sig vara luft.
Vattenfalls inköp av Holländska motsvarigheten till det egna bolaget är en miljardkatastrof och den får betalas av de svenskar som är uppkopplade till Vattenfall. Statens stora fina bolag som skulle hålla elpriserna på en skälig nivå i vårt land!
Telias skumma affärer borta i forna Sovjetrepubliker kostade herr Nyberg jobbet men vad hjälper det Telias alla kunder som får fortsätta att betala miljardrullningen med höga priser här hemma .
Den fria marknaden har inte fått slå igenom därför att de bägge regeringar som har suttit har givit vissa av de statliga bolagen fördelar som i princip har omöjliggjort rent spel.
Jag behöver bara nämna Telias "ägande" av koppartråden över hela landet. Telia har hela tiden haft greppet om andra aktörer och kunnat profitera på dem vilket har skadat de andra bolagens möjligheter till rättvisa priser.

I riksdagen sitter allt för många fega politiker och då får vi också den politik som råder!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate