lördag, februari 23, 2013

Mardrömmar är ett otyg!

I hela mitt liv har jag haft mardrömmar. Det började redan uppe i Boliden när jag var i fyraårsåldern då jag kunde vakna av att jag skrek högt och upplevde att det fanns något konstigt i rummet, något farligt!
Sedan har det fortsatt genom åren men inatt slog det rekord. Tre gånger vaknade jag av att jag låg och hojtade, ja riktigt högt så det måste höras av grannarna.
Samtliga mardrömmar rörde sig om att något av mina barn råkade ut för en olycka, drunkning eller påkörd av en bil.
Något av mina barn är alltid i dessa drömmar ca 3-4 år gamla aldrig äldre!
Man kan ju undra över varför det alltid rör sig om en tid i deras liv som det är nu mer än 25 år sedan ?
Aldrig någon mardröm om nutid?

Det brukar sägas att drömmar är nödvändiga för att hjärnan ska kunna rensas från en massa tankar men alla dessa hemska mardrömmar kan de verkligen fylla någon mission?

2 kommentarer:

Maria sa...

jag tror att dom fyller en funktion som stress och problemlösare. Att det handlar om dina barn behöver ju inte betyda att det på något sätt rör dina barn eller något som har med dem att göra. Hjärnan använder saker som den själv önskar i drömmarna.
Men något i dig är det ju som tar fram mardrömmarna. Något som hänt som du inte tar i tu med under din vakna tid. En inre stress.

Bo Hogrelius sa...

Jo, så kan det ju vara , låter ju just nu troligt. Det är mycket i min hjärna som "fladdrar" fram och tillbaka.Jag har alltid haft en inre stress som jag inte rår på själv.Ska börja gå på samtal på Huddinge sjukhus och ska verkligen bjuda till att komma någonvart med återstående livet.Vi lever så b-b kort tid på jorden och allt för många lever ett rätt så skruttigt liv utan att ta itu med orsakerna till detta.Nu gör jag i alla fall ett sista försök att komma tillrätta med mig själv, sen hur det slutar det vet igen.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate