söndag, januari 08, 2012

Thåström vs Plura

http://svtplay.se/Idag har jag roat mig med att kolla två olika konserter. Först ut var Eldkvarn med Plura som firade fyrtioårsjubileum. Nästa var Thåströms spelning i Göteborg i somras.
Plura hade bjudit in en massa gäster tex Lars Winnerbäck,Dregen, Mauro Scocco mfl. Det behövdes för utan dem så hade konserten varit totalt intetsägande.

Thåström behöver inte bjuda in en enda kotte därför att han är så fantastiskt bra fortfarande. Plura har ingen utstrålning alls och ingen röst kvar , frågan är om han någonsin har haft det. Hans låtar blir bättre när andra sjunger dem. Minns så väl när Jocke Berg från Kent sjöng in "Två tungor" med ett fantastiskt slutresultat.

Thåström har hela sin röst kvar och mer till, dessutom en lysande scen-närvaro. Karisma!
När jag lyssnat ett tag på Eldkvarn så kände jag leda över den musik de presenterade, det var som att gå in i en fabrik där maskinerna tröskade på i jämn takt.Någon sjöng men man hörde sällan texten. Dregen gjorde bra i från sig men så var det ju också en låt av Cornelius.

Allt lät avslaget , till och med Winnerbäck som sjöng en Pluralåt lät ingenting idag.

Thåströms texter gick fram mycket bra och han valde låtar med omsorg, kul intervjuer med honom mellan låtarna där han i lugn och ro kunde berätta om olika saker omkring musiken.

Thåström har en musikalisk glöd inom sig som man känner ända in i märgen.
Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate