tisdag, januari 03, 2012

Penningkåta människor!

När jag var med om att lägga ner det maoistiska partiet SKP så slog vi fast att vår grundval som vilade på en Leninistisk politik var djupt felaktig.
Lenin var ansvarig för både massmord och förföljelse mot demokrater. Vi ansåg att vårt parti måste läggas ner och insåg också att alla som fortsätter att följa och hylla Lenins politiska idéer också kommer att bära på förtryckets tankar.
Jan Myrdal och en liten klick omkring honom förfäktar Leninismen och tar i och med det också Stalin i försvar.
Nu delas Myrdals sk Leninpris på ca 100.000 kronor ut till författaren Sven Lindqvist och han tar med glädje emot detta pris ur Myrdals hand.
Jag erkänner att jag blir ytterst förvånad över att Lindqvist accepterar det här priset.
Det är blodspengar och inget annat! Ett föraktfullt pris som för evigt kommer att skämma ut de som tar emot detta.
Döp om det till Hitlerpriset och ingen skulle ta emot det!
 Lenins politik och den väg Leninisterna valde ledde till massmord av hederliga människor!

Hur någon vettig människa kan välja att ta emot detta pris ur ärkestalinisten Myrdals hand är obegripligt!


Ett PS från Wikipedia : Trots att Lenin föredrog att styra terrorn från kulisserna och lät underlydande underteckna de vederbörliga besluten, var det han personligen som fattade alla de grundläggande besluten. Han var i själva verket så illa tvungen att gång på gång driva på sina motvilliga bundsförvanter och underlydande så att de satte sig över sina skrupler och agerade med "skoningslös" brutalitet.[10] Det första steget i införandet av massterror var att man avskaffade lagen och ersatte den med något som kallades "revolutionärt samvete". Sovjetryssland var, enligt Pipes, den första stat i historien som förklarade lagen olaglig.[11]
Politiska brott handlades av revolutionstribunaler, som införts i november 1917 efter förebilden hos inrättningar med liknande namn under franska revolutionen. Kategorin "politiska brott" omfattade en stor mängd olika ekonomiska aktiviteter som uppfattades som stridande mot statens intressen. Domarna, som hade makt att utdöma dödsstraff, behövde inte ha någon formell utbildning, utan det räckte om de var läs- och skrivkunniga. Domstolarna förvandlades till terrorinrättningar. 1922 sade Lenin när han slutligen gav Sovjetryssland en kriminallagstiftning att den kommunistiska rättsskipningens uppgift var att sörja för ett "rättfärdigande av terror... Domstolen ska inte avlägsna terror.. utan ge den innehåll och legitimering...".[12]


Jan Myrdal och tidigare pristagaren Mattias Gardell. En sk "frihetlig socialist" tar emot priset!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate