söndag, januari 15, 2012

Orange kuvert i brevlådan!

Aftonbladet brukar ju kvida så här års över att vi "fattigpensionärer" håller på att svälta ihjäl. De brukar också med emfas  anklaga regeringen för att pensionen sänktes när den berömda bromsen slog till. Visst var det så att vi fick sämre pension genom denna regel men AB gick ut och skrämde skiten ur den del äldre som inte förstod vad som skulle hända. Vad inte AB heller berättade var att alla partier utom Vänsterpartiet hade kommit överens om det här pensionssystemet, d.v.s. även det egna partiet (S) hade ansvar för sänkningen ! AB kunde berätta att "de fattiga" skulle få mellan 500-700 kronor mindre i månaden och fick folk att uttala sig i tidningen . Det kunde tex . från en del håll sägas att de nu skulle få både flytta från sin lägenhet samt svälta! Sån skit publicerade AB, ren skrämselpropaganda. I verkligheten så förändrade regeringen skatten för oss pensionärer så sänkningen blev tex. för mig ca 100 kronor.

OK ,det är inte kul att få sin "statliga" lön sänkt när alla andra får löneförhöjning och skattesänkningar!

I år har inte Aftonbladet skrivit någon braskande rubrik om våra pensioner! Nä, det kanske beror på att vi fick höjda pensioner i år, jag fick efter skatt 321 kronor mer i månaden.
Från 9430 upp till 9721 kronor i månaden och det ser ju lite bättre ut än förra året.
"Bromsen" borde regeringen avskaffa,det är verkligen inget rättvist system. När alla andra fick flera tusen mer i månaden så sänks pensionerna.

Vi som nu har pension har ofta arbetat 48 timmar i veckan liksom att vi fick gå i skolan mycket längre än vad eleverna gör idag. Vi hade lektioner hela lördagen också precis som vanligt.

När vi började arbeta så var det ofta med en oerhört låg lön och jag tycker då att nu när vi är pensionerade så ska vi inte drabbas av löneavdrag vissa år.

Ett bättre och rättvisare pensionssystem borde partierna kunna åstadkomma.

Tyvärr är ju moderaterna numera så lika socialdemokraterna så det finns inget att hoppas från dem i denna fråga! Sorry!

PS Idag måndag kom nya uppgifter om pensionen, 23 kronor ytterligare i höjning!! Jippi, det blev alltså 344 kronor mer i månaden!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate