söndag, januari 29, 2012

Så olika man kan se på "klasshatsresan"!

Igår såg jag under några timmar på kanal 10 där de numera visar dokumentärer på kvällstid. De hade en dokumentär om läget i Tyskland 1938 och de förföljelser som eskalerade mot landets judar. Hitler och i synnerhet Goebbels ville med dessa nya hemskheter skrämma iväg judar från Tyskland. De plundrade affärer över hela Tyskland samt brände ner många synagogor.
Man fick se inte bara brunskjortor härja utan även vanliga civila medborgare plundra de "rika" judarnas affärer.Det hade under många år piskats upp ett hat mot de "rika" judarna och när delar av folket fick sin chans så tog de den och helt enkelt gick in i affärer och hem och tog det dom ville utan att polisen ingrep.

Klasshat och judehat är företeelser på samma gren. I det kommunistiska Sovjet inledde Stalin en kampanj mot rika bönder , sk kulaker, och deras liv och egendom plundrades på kort tid och miljoner jordbrukare dog.

När jag såg på dagens rapport ett reportage om bussresan ut till "Solsidan" och det snack man fick höra så kände jag stark olust. Kadhammar i AB var med och beskriver resan nästan med vällust. Sitter hans åsikter från SKP-tiden kvar i honom?

Ett gäng vänsterungdomar åker ut och tittar på välsituerade människors villor och "reseledaren",  en blivande psykolog, berättar för de trosvissa ungdomarna att vissa villor bebos av "riskkapitalister" som utför ett fullkomligt onödigt arbete.(Kulaker?)

Jag minns från SKP i Eskilstuna där de ansåg att jag skulle flytta från min egenhändigt byggda villa till ett hyreshus. Det var borgerligt att bo i villa och det var inte bra för partiet .
Tänk att vänsterungdomar rapar upp samma eländiga soppa fortfarande.

Nästa gång kanske de letar reda på judar som är rika? När vänstern börjar att påstå saker om människor de inte vet ett dugg om och dessutom inte har med att göra och dessutom börjar utnämna vissa yrken som onödiga då kommer jag också att tänka på alla totalitära samhällen och deras sortering av människor. "Du ska gå till till vänster och du till höger" sa läkaren på perrongen till de misshagliga.Resten vet ni!

Odemokratiska människor kommer vi att få dras med men värre är när de som borde veta bättre håller tyst eller gör som tv  och även Kadhammar, tycker att det är en kul grej.
Jag finner detta utpekande av andra människor och den här bussresan som början på något mycket otäckt. Det luktar diktaturssvärmande lång väg!

För övrigt så blev ett vänstermöte mot rasism överfallet av motståndare och de blev illa slagna. Illa på alla sätt men vänstern runt om i landet har nu i många år tillgripit våld av alla former mot vad de betraktar som sina motståndare. Överfall på tunnelbanan mot SD:s partisekreterare med flickvän, de har gått hem till SD-medlemmar och slagit dem . Stört möten på samma sätt som de utpekade nazisterna uppe i Dalarna gjorde osv.

Alla som tillgriper dessa odemokratiska  handlingar ska fördömas.

Det egendomliga är att både tv och tidningar skriver små notiser när vänstern överfaller andra men tvärtom när "de nationella"  begår dessa handlingar.


Förr så var journalistkåren ofta stående till vänster mer än andra grupper i befolkningen, kan det vara likadant fortfarande och att det  därför blir sådana skillnader i rapporteringen?


http://www.dn.se/sthlm/overklassafarin-vacker-upprordhet

http://www.dn.se/sthlm/forskare-klass-ar-pa-vag-tillbaka

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/bussburen-klasskamp-kor-av-vagen-i-nacka_6810213.svd

http://blogg.passagen.se/bobhansson/entry/solsidan_%C3%A4r_p%C3%A5_bali 

http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-ett-farligt-experiment-i-praktiskt-grupphat2 kommentarer:

karledqvist sa...

Fast judar valdes ju för att de i tusentals år varit förföljda, medan de rika är de som i tusentals år förföljt och sugit ut.

Det var en fredlig aktion för att visa på orättvisor i samhället. Tycker du till exempel att Gandhi också var en potentiell judeutrotare när han med fredliga medel vände sig mot överheten?

Jag försvarar verkligen inte den autonoma vänsterns våldsbeteenden i alla lägen, men samtidigt är det inte en homogengrupp. Detta var uppenbarligen en fredlig, laglig och demokratisk aktion, så varför drar du det så långt?

Hogrelius sa...

Jag beskriver mina känslor som kom över mig , säkert betingade av de program jag just sett från nazityskland! Man blir nog extra känslig efter att ha sett sådana dokument. Visst kan man tycka att klasshatsresan var och är ett utslag av galghumor men inom den nutida vänstern så frodas tyvärr mycket våld som drabbar andra hårt. Jag kanske hårddrog resan men det finns ändå i botten ett otäckt drag av att uppsöka människor i deras hem. I verkligheten har detta hänt alldeles för många gånger i historien, även i vårt land.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate