lördag, januari 28, 2012

Grafitti!

I Malmö finns det ett parkeringshus vid namn Anna där får grafittimålare fritt spraya eller vad de nu vill göra för sk konst. Ibland när staden har rensat och målat över allting så har det faktiskt någon gång funnits det man kan kalla konst.
Det trista är att ofta när man kom dagen efter så hade allt det fina målats över med kludd och så var allt förstört.
Stockholms "starke man" Tomas Rudin var nere i går i politiskt syfte för att visa hur bra det är i Malmö, där får man minsann utöva grafitti fritt.
Han fick gratis propaganda både i kulturnyheterna och ABC men det märkliga idag är att detta inslag finns ej att se eller hitta. Hmmm, undrar varför?

Nå, Rudin talade sig varm och uppvisade sin stora "tag" som om det var ett mästerverk. Han åker ner på en dag och sen tror han att hans "konst" ska lysa där för lång tid framöver.
Jag har passerat parkeringshuset Anna säkert tusentals gånger under de år jag bodde i Malmö och jag kan garantera att om en vecka så är det fullt med kludd på hans tag.
Ofta är det bara en kakafoni av kludd på dessa väggar. När  Rudin tror att Malmö har mindre kludd över hela staden så tror han fel, vem har vilsefört honom på detta sätt? Det är ingen skillnad där mot i andra städer.
Jag gick förbi ett "konstverk" i Gubbängen idag och för mig är sådant enbart kludd och förstörelse av vår miljö.

Rudin och hans gelikar som pläderar för att tillåta kluddet är nog den generation som också har varit med om att förstöra den svenska skolan som man nu mödosamt försöker återuppbygga. Deras moral att ställa sig på tonåringars sida är inte sunt vad gäller kluddet.
Vem ger andra rätten att förstöra vår miljö? Bort med kludd och reklam på stan!

http://www.svd.se/kultur/tomas-rudin-s-min-tag-ar-rudie_6805033.svd?adapt_wid=sc_svd_w1&adapt_group=2&adapt_ma=68&adapt_mp=0.8&fcId=2

http://www.dn.se/sthlm/s-installning-till-graffiti-stimulerar-skadegorelse

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate