torsdag, januari 05, 2012

Demonstration i morgon mot våldet i Malmö!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4892954

Det är gott att det blir en demonstration i Malmö mot våld och mord. Samtidigt hoppas jag på att man också reser banderoller och skriver plakat med många krav på förändringar.
Vi kan börja med förre (S)tatsministern Göran Perssons genomförande av att kommunalisera  skolorna med resultat att många skolor inte har fått chansen att vara likvärdiga över landet såsom det var förut när staten var huvudman.
Många skolor i Malmö har blivit sämre på detta sätt och det har framförallt drabbat tex de boende i Rosengård. Barnen och ungdomarna har på detta sätt berövats en bra start i livet. Alldeles för  många går den kriminella vägen för att tjäna sina pengar när inga arbeten finns för dem.

Invandrarpolitiken har ej heller   under de senaste 30 åren varit bra, man kan inte ta hit människor och sätta dem i konstant bidragsberoende. Arbete måste skaffas fram så att alla kan bidra till sin inkomst.
Om det inte finns jobb eller framtida möjligheter i Malmö så måste samhället se till att de arbetslösa flyttar dit de har bättre chans i sitt liv.

Samhället måste klargöra redan när människor anländer hit att vissa lagar och regler råder här som måste följas.
Socialtjänsten har visat sig mycket dåliga på att ingripa på ett tidigt stadium när kanske möjligheter finnes att få unga på rätt köl igen. Elever har kunnat berätta under årens lopp att de har kunnat vara borta från skolan i månader och ingen har frågat efter dem överhuvudtaget.

Att bara gå ut i en demonstration mot våld kommer inte att hjälpa ett dugg. Allt handlar om politik och det är svensk politik som måste ändras.
Jag förstår om vissa socialdemokrater gärna sätter igång aktioner av detta slag men de har stor skuld åren bakåt med sina beslut i allehanda frågor som har drabbat de utsatta i förorterna.Man kan inte dölja sin skuld genom att demonstrera och tro att allt blir bra genom detta.

Om det inte blir politiska beslut som kan förändra livsvillkoren för de utsatta så ser vi helvetet bakom nästa gathörn rätt så snart!

http://www.skanskan.se/article/20120104/NOJE/701049773/1007/-/mordande-rubriker 

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/situationen-i-malmo-ar-ohallbar_6750865.svd 


2 kommentarer:

Urban sa...

Det finns inga jobb i Sverige idag imorrgon eller nagonsin,kan vi inte satta folk i arbete nu med en pastadd hogkonjunktur enligt regeringen,Europa gar daligt men Sverige gar bra,nar ska vi da kunna fixa jobb.Att det sen inte finns pengar till attt syselsatta denna enorma mangd med folk som gar och driver,,det verkar ingen reflektera over.

Hogrelius sa...

Holland är ett litet land ungefär som småland i yta. De har 16.5 miljoner innevånare. Mycket lägre ungdomsarbetslöshet än vårt "stora " Sverige. Överhuvudtaget låg arbetslöshet. Sverige borde intressera sig mer över hur man i andra länder löser de problem vi tycker är så svåra. I Stockholm där jag bor finns det knappt svenska byggnadsarbetare att få tag på , här arbetar folk från Ryssland,Polen, Baltikum osv. Firmorna skulle vilja ha svensk arbetskraft men killarna idag utbildar sig inte till dessa yrken. Många av de utbildningar man väljer idag ger inga jobb. Tex bibliotekarier, konstnärer osv. Läste om en Polsk kille som var elektrikerutbildad, fick jobb från första dagen när han flyttade till Sverige! Gruvor i norr som ska öppnas har svårt att få tag på personal trots att de betalar oerhör bra. I Pajala ska man ha ca 800 man inom snar framtid osv.
Om Sverige kunde lämna sina tröga regler för unga så skulle mycket bli likt så som de har det i andra länder , dvs. fler jobb åt unga.Facket hindrar detta i vårt land och vem gagnar detta ytterst? Det är väl bättre att ha ett jobb med lite mindre betalt än inget alls? Förr när jag var ung hette det alltid att det var bra att få in en fot i ett företag där man kanske kunde jobba sig uppåt! Sen kanske ens inställning också måste vara att man är beredd att ta vad som helst.så har jag personligen tänkt och har heller aldrig under mitt liv varit mer arbetslös än tre dagar.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate