lördag, november 05, 2011

Utan bilen stannar Sverige!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/dodlig-eldboll-pa-engelsk-motorvag_6611646.svd

Ibland ser man dekaler på bilar med min rubrik. Ska man vara cynisk så finns det ju en viss sanning i vad de säger. För varje bil som krockar eller brinner upp så säljs det nya  om personen har överlevt.
Ingen räknar förlusten av människan i reda pengar utan det är bara "skroten" som räknas.
Krocken i England är hemsk och exakt sådana krockar har inträffat i särskilt Tyskland  många gånger. Bilismen tar över en miljon liv varje år och de flesta reflekterar inte en sekund ens över detta vidriga.

Bilismen är heligare än religionen i många länder idag. Sverige är ett land som efter andra världskriget la ner järnvägen överallt för att man politiskt satsade på bilismen.
När Volvo och SAAB expanderade under femtiotalets samarbete mellan socialdemokratin och kapitalismen så siktade man enbart på att bygga vägar där lastbilar och personbilar skulle rulla.
Tyvärr så visade politikerna ett mycket ringa intresse för järnvägen i så många år att man idag med en jämförelse i övriga Europa ser att Sverige ligger totalt efter de flesta andra länderna.

När man har kastat ett förstrött intresse för järnvägen så har det också blivit så fel, jag behöver bara nämna Båstadtunneln !

När jag satt på tåget igår på väg in i Stockholm så ser man ju hur alla vägar är fullproppade med bilar. Köer överallt! Hur dagens bilister överhuvudtaget står ut att sitta i bilkö varenda dag övergår mitt förstånd.

Bilismen  är människans återvändsgränd och borde bara fungera på landsbygden där man inte har annat att välja på!

Att dö eller lemlästas ute på vägen är för mig det sämsta tanke som finns!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate