torsdag, november 03, 2011

Iran, är det vår tids nazistat?

Oroande uppgifter cirkulerar i olika tidningar världen över om att Israel kanske förbereder en bombattack mot förmodade kärnvapenanläggningar i Iran.
Israel har tidigare bombat andra länder bla. en anläggning i Irak under Saddam.

Iran å sin sida har helt öppet förklarat sin ståndpunkt att staten Israel ska utplånas. De tänker fullfölja vad Hitler började med och vi vet sedan andra världskriget att det fanns arabledare då som lierade sig med Hitler och framförda samma slag av tankar med utrotning av judar.http://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

OM det skulle stämma att de Iranska ledarna i sin fanatiska islamistiska inställning har planer på att fälla en atombomb över Israel då måste vi ställa oss frågan om det då blir moraliskt rätt av Israel att bomba Iranska anläggningar innan de har framställt bomben?

De som alltid bekvämt  har lutat sig tillbaka i den bekväma diskussionsfåtöljen och hävdat alla nationers rätt att i princip göra vad som helst med sitt folk kommer naturligtvis att angripa Israel om de bombar Irans anläggningar. ( De var bekväma åskådare till Pol-Pots mord liksom Idi Amins mord under långa utläggningar om länders rätt att i princip behandla sitt folk med mord och terror)

I USA fanns denna inställning i slutet av trettiotalet bland huvuddelen av befolkningen och politikerna, de ansåg 1939 att Europa fick klara sig själv i kampen mot Hitler. Om inte Japan hade överfallit USA så kanske de aldrig hade ens gått in i kriget i Europa och då hade förmodligen Hitler segrat och vi hade haft det "tusenåriga" riket. Alla misshagliga hade mördats i dödsfabrikerna.

FN som organisation skulle i den teoretiska världen vara den organisation som skulle ta svåra beslut men med den uppbyggnad FN har så är det ju omöjligt. Veto-rätten från vissa stater omöjliggör demokratiska beslut !

Det går inte att önska bort stater med fanatiker i ledningen, dessvärre är det också mycket svårt med revolution så som vi ser i Syrien. Vi kommer som ett litet folk i Norden sitta framför alla händelser som åskådare men vår regering bör noga tänka sig för med sina beslut och uttalanden. Sverige var ett av de få länder som gick emot Palestinas inträde i FN-organet UNESCO och detta var ett demokratiskt felbeslut.

Irans ledning är ensamma om i världen att öppet hota ett annat land med utplåning och tyvärr så måste man ta detta hot på allvar.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate