onsdag, november 09, 2011

Om jag vore sosse så skulle jag läsa det här med stort intresse!

Som vanligt, klicka på texten så blir den läsbar!
Philip Smith i Lund har sett rakt in i finrummet hos socialdemokratin. Jag minns när vi 1969 såg rakt in i det fina men ack så tomma rummet. Det var när gruvarbetarna började strejka uppe i Kiruna och Malmberget.De slet dygnet runt långt nere i underjorden med dålig lön och mycket farliga villkor,inte minst all dieselrök från alla fordon som körde där nere.
Arne S Lundberg var högsta chefen över LKAB och han blev tagen på sängen när strejken bröt ut. (Han hade varit statssekreterare under S-regeringen och var trogen sosse). Överhuvudtaget så drev man LKAB hårt med stora vinster åt staten och cheferna hade mycket höga löner.
Palme blev också tagen på sängen för han kände inte heller till hur uselt betalt de hade där uppe. Ofta så vet inte de som sitter i samhällstoppen ens vad en liter mjölk kostar i affären, de lever ett liv helt vid sidan av den vanlige medborgaren.
Levnadsvillkoren skiljer mycket mellan tex en riksdagsman och Svensson, särskilt när pensionen ska betalas ut.
Väljarna har nu reagerat och tycker att om man nu ska välja borgerligt så kan man lika gärna välja på de som står för sina åsikter och förvaltar ekonomin bra.
Varför välja på ett "smygborgerligt" parti av socialdemokratisk modell?

De som gärna vill tro att (S) har förändrats de senaste åren ska nog läsa på sin historia.Det är mycket länge sedan partiet var ett utpräglat arbetarparti!
Partiet drev under många år en miljöpolitik som bara kan kallas "betongpolitik" och påminde starkt om den som de socialistiska länderna bedrev i öst med förstörelse av miljön.
Vi hade en försvarspolitik som gjordes upp i slutna rum mellan framförallt finansminister Gunnar Sträng och Wallenberg. Flygplan av allehanda slag tillverkades av SAAB i Linköping för mycket dyra pengar och naturligtvis gynnade detta Wallenberggruppen. Skatten blev på detta sätt oerhört hög i vårt land i onödan. Sträng själv slutade som mångmijonär!
Sverige låg under många år på andra plats i världen i kostnader för försvaret!

Många av de ledande socialdemokraterna har haft det ekonomiskt  mycket bra med politiken som födkrok, ofta "ärvs" uppdragen under de här åren av barnen till dessa framgångsrika "arbetarledare"! Det har under åren utvecklats en överklass av socialdemokrater vars levnadsvillkor är i nivå med de rika.
Juholt tillhör nu denna grupp välbeställda "arbetarledare" men till skillnad mot tidigare "ledare" så lyckas han inte så väl med att få stöd bland väljarna.

Man kan fråga sig varför partistyrelsen och kongressen har tappat styrförmågan bland politikens blindskär?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate