söndag, september 04, 2011

Sektvänstern idisslar på!


Ända sedan mitten av sextiotalet då jag organiserade mig inom vänstern (vpk-vuf) så har det funnits en hel del andra vänsterrörelser. Trotskister av olika slag liksom Stalinister av olika religiöst anfektade troende. Ja, när det gäller dessa uppe i Norrbotten så kunde de ha Jesus på ena väggen och Stalin på den andra. Uteslutningar och bildandet av nya organisationer har i alla tider följt vänstern. När man inte vinner ”kampen” på kongressen så bildar man ”eget” och blir ofta hatfylld mot den gamla organisationen.

När KFML sprack och man bildade KFML(R) vid sidan om moderorganisationen så utbröt nog bland de värsta motsättningarna inom svensk vänster på många år. Elaka tungor sa efter ett par år att det var SÄPO som hade sett till att det blev splittring och att ledarna i Göteborg hade tagit emot stora summor pengar. Jag minns ju hur snabbt de kunde bygga ut sin lilla rörelse med massor av dyra affischer  över hela landet, en tidning som var påkostad, nya partilokaler med bokhandel på allt för många ställen för att man skulle tro att de tog pengarna ur egen ficka.

Ikväll kom jag av slumpen in på en sida där en ledande trotskist inom SP (Socialistiska partiet) förde debatt med en glad vänsterpartist. Då insåg jag att det var precis samma debatt som kördes i repris för säkert tusende gången sedan socialismen formades som idé!
”Vi har rätt och ni har fel” skulle man kunna koka ner den långa debatten till ett enkelt språk. Ingen funderar egentligen på varför man aldrig lyckas bli särskilt många om man nu har ”rätt”! SP har ju haft sina glansdagar för snart en generation sedan och vänsterpartiet är nu nere i sina vanliga siffror runt 4.5 %. Stalinisterna inom KP, jo de kallar sig numera kommunistiska partiet detta forna säpo-parti! Sedan finns det en rest av norrbottenskommunisterna kvar i form av det gamla namnet SKP. (Sveriges kommunistiska parti). Det nästan lustiga i det hela är att partiledningen sitter idag nere i Skåne. De är ett par hundra individer i hela landet idag!

SKP fortsätter som enda parti att idissla hur bra Sovjet-unionen var och denna sorts propaganda tror jag inte många i vårt land sväljer idag.

När Gudrun Schyman var partiordförande för vänsterpartiet så fick de över tio % i val men inom partiet så fördes en kampanj mot henne. Sånt är ju nästan regel inom sådana partier,går det för bra så måste det ju vara något fel.

Jag minns när jag sålde för stor upplaga av Vietnambulletinen då fick jag kritik av de MLK_are som var med i gruppen. (MLK=Marxist-leninistiska kampförbundet för skp-ml).
”Du säljer ju så många VB  till dina vänner och arbetskamrater bara för att de känner dig!” Detta uttalande  säger en hel del om dåvarande sekt- vänsterns sätt att tänka och fungera. 

Idag kanske man inte säljer alls ,vad vet jag,  men istället så blåser man i visselpipor ,kastar gatsten och ägg och med våld av olika slag försöker hindra andras åsikter att fritt få framföras på gator och torg. Misshandel är också liksom mordbrand ett nytt inslag från svensk vänster. De kanske har förläst sig på Baader-Meinhofligans sätt att hantera politiken?

Om man under alla år har misslyckats med sin politik och bara är en ytterst liten rörelse i marginalen, varför fortsätter man då den inslagna vägen? Jo, vi har RÄTT, säger de och fortsätter naturligtvis i 40 år till. Det kanske känns fint att tillhöra en sekt och kunna andligen utöva politisk onani tillsamanns.
Troligtvis har de ej heller andra trevligare sysselsättningar på sin fritid. 

Egentligen är det synd om dem men tyvärr kan jag personligen inte uppbringa sådana känslor för dem. Jag tänker som de flesta andra i vårt land att de får väl hålla på bäst de gitter, vi lever ju i ett fritt land.
Jag tänker så trots att jag vet att de strävar efter att få sätta munkorg på oss andra. 

Jag har valt att vara demokrat!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate